Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Washington szankciót vet ki az egyik legnagyobb kiberbiztonsági cégre is

Az amerikai pénzügyminisztérium további tizenkét orosz állampolgárt vett fel a szankciós listára, köztük a Kaspersky Lab vezetőségét.

Forrás: TASZSZ2024. 06. 22. 9:09
natolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete beszél Anatolij Dobrynyin örökségéről szóló beszélgetésen a Woodrow Wilson Intézetben Washingtonban 2019. november 18-án.
natolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete beszél Anatolij Dobrynyin örökségéről szóló beszélgetésen a Woodrow Wilson Intézetben Washingtonban 2019. november 18-án. Fotó: MARK WILSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Washington ma közölte, hogy úgy döntött, bezárja az orosz vízumközpont washingtoni és New York-i irodáit. Ezt Anatolij Antonov orosz nagykövet jelentette be újságíróknak a diplomáciai képviseleten tartott „Az emlékezés gyertyája” megemlékezés végén, amelyet az Oroszországi Föderációban évente június 22-én tartott emlékezés és gyász napja alkalmából tartottak.

– Minden nap támadások érnek minket. Ma, éppen egy órája, az amerikaiak küldtek nekünk egy értesítést, hogy a vízumközpont bezár. És most az orosz diplomaták és konzulok vállán további teher van. Folytatjuk a munkát. Nem hagyjuk magára honfitársainkat. Mindent megteszünk, hogy megadjuk nekik a szükséges jogi és konzuli támogatást – mondta Antonov.

A nagykövet elmondta, hogy Washington elvette tőlük az adómentességi kártyájukat, amely a diplomaták számára olyan kiváltságokat jelent bármely országban, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy életvitelszerűen éljenek, és ne fizessenek adót a helyi államkasszába.

Az eEmlékezés és gyász napjának előestéjén az amerikai pénzügyminisztérium további tizenkét orosz állampolgárt vett fel a szankciós listára, köztük a Kaspersky Lab vezetőségét. A szankciókat Andrej Tihonov, a szervezet ügyvezető igazgatója és Anna Kulashova, az Oroszországért és a FÁK-országokért felelős ügyvezető igazgató ellen vetették ki.

Borítókép: Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete beszél Anatolij Dobrynyin örökségéről szóló beszélgetésen a Woodrow Wilson Intézetben Washingtonban 2019. november 18-án (Fotó: Mark Wilson/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.