Az amerikai Republikánus Párt hivatalosan is elnökjelöltjének választotta Donald Trumpot

Az amerikai Republikánus Párt Milwaukee-ban tartott jelöltállító gyűlése a várakozásoknak megfelelően hivatalosan is elnökjelöltjének választotta Donald Trumpot hétfőn.

2024. 07. 16. 6:02
Day 1 - Republican Party presidential nominating convention
Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke és 2024-es republikánus elnökjelöltje kezet fog az ohiói amerikai szenátorral és a 2024-es republikánus alelnökjelölttel, J. D. Vance-szel a 2024-es republikánus nemzeti kongresszus első napján a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban 2024. július 15-én. (Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényteremben a „Tegyük ismét naggyá Amerikát” feliratú transzparensek övezte delegátusok üdvrivalgásban törtek ki, ahogy a tagállamok delegáltjai sorra Trumpot támogatták, hogy induljon újra a párt színeiben a novemberi elnökválasztáson.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a volt elnök Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában a 39 éves James David (J. D.) Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjének.

Donald Trump azt írta, hogy Vance a legalkalmasabb alelnökjelöltnek, s a választási kampány során egyebek között a csatatérállamoknak számító Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio és Minnesota munkásainak, illetve farmereinek megnyerésére fog összpontosítani.


Borítókép: Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke és 2024-es republikánus elnökjelöltje kezet fog az ohiói amerikai szenátorral és a 2024-es republikánus alelnökjelölttel, J. D. Vance-szel a 2024-es republikánus nemzeti kongresszus első napján a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban 2024. július 15-én. (Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.