Az orosz–ukrán háborút lezáró béketárgyalásról nyilatkozott az orosz külügyi szóvivő

Moszkva nem bízik a kijevi rezsimben, amikor a lehetséges tárgyalásokról van szó – jelentette ki Marija Zaharova. Az orosz külügyminisztérium szóvivője elmondta: Zelenszkij és védnökei újabb kísérletet szeretnének tenni az úgynevezett békeképlet népszerűsítésére, amelyet sikertelenül próbálnak szó szerint mindenkire rákényszeríteni, hogy hamis ürügyekkel minél több országot vonjanak be a vitába.

2024. 07. 24. 17:05
Russia's Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova attends a press conference in the Russian Foreign Ministry in Moscow on April 4, 2023. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőben nem lehet megbízni, amikor az Oroszországgal folytatott esetleges tárgyalásokról beszél valamilyen béketerv mentén. Senki nem hisz benne – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

– Mindenki tökéletesen érti, hogy ő egy olyan ember, aki bármit ki tud erőszakolni, aki tud hazudni, és aki mindent elhagy, még a saját népét is. Szó szerint áldozati oltárra dobta Ukrajna népét

– mutatott rá.

– Csak szavakat hallunk a békére, de tetteket nem látunk – kivéve azt a tényt, hogy Zelenszkij továbbra is mészárolja az ukrán állampolgárokat

– folytatta. Zaharova szerint Zelenszkij és védnökei újabb kísérletet szeretnének tenni az ukrán béketerv népszerűsítésére, amelyet sikertelenül próbálnak szó szerint mindenkire rákényszeríteni, hogy hamis ürügyekkel minél több országot vonjanak be a vitába. Marija Zaharova megjegyzte, az amerikai választásokhoz kötheti az, hogy Zelenszkij újabban hajlik az Oroszországgal való béketárgyalások felé.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Fotó: AFP/Alekszandr Nemenov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.