Balhéznak a migránsok Olaszországban

A Colosseum lábánál verekedtek össze illegális bevándorlók rettegést váltva ki az örök várost felkereső turistákból.

2024. 07. 31. 12:54
Turisták a Colosseum előtt Rómában, Olaszországban
Turisták a Colosseum előtt Rómában, Olaszországban Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civilizált együttélés szabályait nem tisztelő idegenek egyre komolyabb fejtörést okoznak az olasz nagyvárosok hatóságainak. Továbbra is afrikai migránsok megdöbbentő viselkedéséről számol be az olasz sajtó. 

A hírek szerint hétfőn a délelőtti órákba egy gambiai férfi Róma Rocca Cencia elnevezésű külvárosi negyedében a járókelők szeme előtt levágta egy kutya fejét, majd elkezdte szétdarabolni az állat testét. A helyiek megdöbbenve nézték a vérfagyasztó jelenetet, majd riasztották a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök ellenállást tapasztaltak az igazoltatás során. Az afrikai férfi nem volt hajlandó iratai bemutatására, menekülni kezdett. Végül nekiment az útját álló rendőrnek és súlyosan megsebesítette. 

A megsérült rendőrt sürgősséggel szállították kórházba. Erős vérzések miatt több napig kórházi ápolásra szorul. A feldühödött és erőszakos gambiai férfit végül csak elektromos sokkolóval tudták hatástalanítani, majd házi őrizetbe helyezték. 

Ám nemcsak a külvárosban követnek el rendbontásokat az illegális bevándorlók. Egy olyan videófelvétel járta be a világhálót, amely azt mutatja meg, hogy az olasz főváros belvárosa sem mentes az erőszaktól. A nyári hatalmas hőségben a Colosseum lábánál a turisták szeme előtt verekedtek össze afrikai migránsok. Botokkal estek egymásnak a mindenféle hamis portékát árusító afrikai férfiak a turisták között. Körülbelül tizenöten lehetek, hosszú perceken keresztül ütötték, rúgták egymást, míg a rendőrség be nem avatkozott. A turisták közül voltak, akik menekülni próbáltak, mások tehetetlenül kiabáltak a félelemtől, de olyanok is voltak akik mobiltelefonjukkal megörökítették a vérfagyasztó jelenetet, mely kétségtelenül nem tesz jót az örök város hírnevének, melyet évente több millió turista látogat meg.  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.