Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Biden kiszállhat az elnökjelölti versenyből

Kritikák sora jelent meg Joe Biden amerikai elnökről, miután az ősszel esedékes elnökválasztást megelőzően riválisával és elődjével, a republikánus Donald Trumppal állt ki nyilvános televíziós vitára. Az Egyesült Államok elnöke ugyanis katasztrofálisan teljesített, már nemcsak a Demokrata Párt támogatói, de annak tagjai is sorra fordulnak el Bidentől, aki mellett lassan csak családtagjai maradnak. Legfrissebb híradások szerint nem kizárt, hogy az elnök visszalép a versenyből.

2024. 07. 03. 21:30
BIDEN, Joe
Joe Biden amerikai elnök Washingtonban 2024. július 2-án. Fotó: Evan Vucci Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár még hónapok vannak a novemberben esedékes amerikai elnökválasztásig, mégsem biztos, hogy Joe Biden és Donald Trump között fog eldőlni a verseny. Míg az Egyesült Államok előző elnökének indulása szinte biztosra vehető, a jelenlegi demokrata elnök már korántsem biztos abban, hogy meg tudja menteni jelöltségét – erről beszélt Biden egyik közeli szövetségese a The New York Times amerikai napilapnak.

A jelenlegi elnök előtt ugyanis nagy feladat van: miután a Donald Trumppal folytatott televíziós vita számára katasztrófába torkollt, meg kell mentenie támogatóit, Bidentől ugyanis sokan elfordultak – nemcsak a demokrata párti szavazók, hanem pártján belül is egyre többen bírálják.

Kérdés azonban, hogy sikerül-e visszaszerezni a közvélemény szimpátiáját. A névtelenséget kérő nyilatkozó a lapnak arról beszélt, Biden tisztában van azzal, hogy jól kell szerepelnie következő nyilvános megjelenésein. Pénteken a tervek szerint az ABC News amerikai televíziós hálózatnak ad interjút, emellett Pennsylvaniában és Wisconsinban rendezik meg a következő kampányeseményt. A nyilatkozó Biden-szövetséges szerint az elnök részéről elég két botlás, és a kampány véget érhet számára.

A Fehér Ház azonban egyelőre foggal-körömmel védi az elnököt, Andrew Bates cáfolta az amerikai lapban megjelent híreket.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök Washingtonban 2024. július 2-án (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.