Biden már ott tart, hogy azt hiszi, Trump az alelnöke

Hiába igyekezett Joe Biden amerikai elnök felhasználni az elmúlt napok nagyszabású sajtóeseményeit arra, hogy megerősítse imázsát kompetens vezetőként, az erőlködése fordítva sült el. Nem elég, hogy „Putyin elnök úrként” konferálta fel Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt, még a saját alelnökét sem volt képes megnevezni.

2024. 07. 12. 11:44
Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár saját alkalmasságát igyekezett bizonygatni Joe Biden amerikai elnök, újabb sajtóeseményen sült fel csúnyán. Nem sokkal azután, hogy a NATO-csúcs sajtótájékoztatóján „Putyin elnök úrként” konferálta fel Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt, egy másik eseményen saját alelnökét sem bírta megnevezni.

Joe Biden amerikai elnök
Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg/Ting Shen)

Nézzék, nem választottam volna Trumpot alelnöknek, ha nem lenne alkalmas arra, hogy elnök legyen

– idézte Biden újabb szerencsétlenkedését a The Guardian brit napilap.

Az idős elnök természetesen Kamala Harris alelnökre gondolt, aki nem sokkal a fenti esemény előtt az észak-karolinai Greensboróban kampányolt, de alig néhány százan voltak rá kíváncsiak – írja a The New York Post amerikai napilap.

Maga az alelnök is elismerte, hogy kemény menet lesz az idei amerikai elnökválasztás a demokraták számára, de egyúttal sietett megjegyezni, hogy Biden „egy harcos”.

Az alelnök lelkesítőnek szánt szavai sok, a bideni gazdaságpolitika miatt küszködő észak-karolinainál süket fülekre találtak.

A fájdalom, amit a benzinkútnál és az élelmiszerboltban érzünk, a szorongás, amit a keményen dolgozó amerikaiak éreznek, miközben a fizetésükből a fizetésükig élnek, e kormány döntéseinek az eredménye

– fogalmazott egyikük.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.