Biden visszalépését követelik

Az amerikai elnökválasztás közeledtével növekszik azon demokrata politikusok száma, akik szerint a jelenlegi elnöknek vissza kellene lépnie attól, hogy újra jelöltesse magát. Biden egyelőre kitart, de a közelgő NATO-csúcson a legkisebb botlása is sokba kerülhet.

2024. 07. 08. 13:56
BIDEN, Joe
Madison, 2024. július 5. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond egy kampányeseményen a Wisconsin állambeli Madisonban 2024. július 5-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Manuel Balce Ceneta Fotó: Manuel Balce Ceneta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai sajtó jelentése szerint Joe Biden elnök Demokrata Pártjának több magas rangú tagja is csatlakozott azokhoz a felhívásokhoz, amelyek szerint az idős elnöknek vissza kellene lépnie attól, hogy elnökjelöltként induljon a novemberi választáson. Erről ír a BBC brit hírügynökség.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond egy kampányeseményen a Wisconsin állambeli Madisonban 2024. július 5-én. (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond egy kampányeseményen a Wisconsin állambeli Madisonban 2024. július 5-én (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

Mint a cikk írja, négy kongresszusi képviselő határozottan felszólította Bident, hogy álljon félre.
A négyeshez csatlakoztak mások is, akik aggodalmuknak adtak hangot Biden hivatali alkalmasságával kapcsolatban – tette hozzá a CBS.
Biden ugyanakkor megfogadta, hogy folytatja a harcot, és megtartotta több demokrata politikus támogatását, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a novemberi szavazáson ő induljon Donald Trump ellen.

Az elnök a következő napokban még nagyobb reflektorfénybe kerül, s figyelemmel kísérik majd minden lépését. Washingtonban tartják ugyanis a NATO-országok vezetőinek csúcstalálkozóját.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi sajtó egyértelműen Donald Trump volt amerikai elnököt hozza ki győztesen az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitájából. Ezután erősödtek fel még jobban azok a hangok, miszerint Bidennek vissza kellenee lépnie. A jelenlegi államfő, Joe Biden csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna azokat – írták irányultságtól függetlenül a vezető médiumok.

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök beszédet mond egy kampányeseményen a Wisconsin állambeli Madisonban 2024. július 5-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.