Csecsemő sérült meg a brutális ukrán támadásban

Egy kilenc hónapos csecsemő is megsebesült az orosz terület elleni ukrán támadásban. A kisgyermeknek egyebek mellett koponyasérülése van. A belgorodi régiót több támadás is érte az elmúlt huszonnégy órában.

2024. 07. 15. 13:56
A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott képen megsérült lakás Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost
A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott képen megsérült lakás Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost (Fotó: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három felnőtt és egy kilenc hónapos csecsemő sebesült meg egy ukrán támadásban Oktyabrszkij településen, amely Oroszország Ukrajnával határos belgorodi régiójában található – számol be róla a TASZSZ orosz hírügynökség.

Két nőt és egy férfit a mentők a belgorodi városi kórházba szállítottak. Mindhármuknak aknarobbanás és nyomás okozta sérülései vannak. A csecsemőt a mentőszolgálat a regionális gyermekklinikára szállította, közepesen súlyos állapotban

– írta Telegram-csatornáján Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója, hozzátéve, hogy a csecsemőnek aknarobbanásból eredő sérülése és zárt koponyasérülése van.

A támadásban tizenhét lakóépület is megrongálódott, az egyik teljesen összeomlott.

A belgorodi régiót az orosz–ukrán háború folyamán napi rendszerességgel érik támadások. Az elmúlt huszonnégy órában több településen többtucatnyi otthon rongálódott meg, Krasznoj településen pedig egy lakos meghalt – írja a helyi hatóságokra hivatkozva a Glasz Naroda orosz hírportál.

Borítókép: A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott képen megsérült lakás Belgorodban 2024. március 16-án, miután ukrán tüzérségi támadás érte a várost (Fotó: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.