Eddig fog tartani az orosz–ukrán háború

Az Ukrajnában dúló háború legkésőbb egy év múlva ér véget.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 4:42
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború legfeljebb még egy évig fog tartani, illetve csak januárig, amennyiben az amerikai elnökválasztáson a republikánusok győznek – jelentette ki kedden Bidzina Ivanisvili, a Georgiában kormányzó Georgiai Álom párt alapítója.

Az Ukrajnában dúló háború legkésőbb egy év múlva ér véget, ha pedig az amerikai elnökválasztáson a republikánusok aratnak győzelmet, úgy már januárban

– hangsúlyozta a milliárdos üzletember pártja választási kampánymegnyitóján. Ivanisvili egyben megjegyezte, hogy amint véget érnek a harci cselekmények Ukrajnában, el fognak tűnni a nézeteltérések Tbiliszi és Brüsszel, illetve Washington között és Georgia a globális politikai szereplők érdeklődésének teljesen más tárgyává fog válni. Mint mondta, egy éven belül alapvetően meg fognak változni a globális és a regionális érdekek, de Georgia tervei és kapcsolatai is. Kedden a kormánypárt hivatalosan is bejelentette kampánya kezdetét az október 26-án esedékes georgiai parlamenti választásokkal összefüggésben.

Borítókép: Óriási a pusztítás az orosz–ukrán háborúban (Fotó: NurPhoto via AFP/Yuliia Ovsiannikova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.