Ezt az arcátlanságot biztosan nem hiszi el: rekordösszegért, 987 millió dollárért vásárolt uránt Oroszországtól az USA

Az Egyesült Államok májusban az áprilisi szünet után újraindította az orosz uránvásárlást – amelynek összege 209,5 millió dollár volt, ami tavaly március óta a legnagyobb – derül ki a RIA Novosztyi amerikai állami hivatal adatainak elemzéséből.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 07. 07. 7:38
Illusztráció - A délnyugat-franciaországi Golfech atomerőmű két reaktorának egyike működés közben
(Photo by SEBASTIEN LAPEYRERE / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Több nemzetközi példa is igazolja, hogy az esetenkénti hőmérséklettúllépés nem veszélyezteti a folyó élővilágát Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében az Egyesült Államok a tavasz utolsó hónapjában rekordösszegért, 987 millió dollárért vásárolt uránt. A fő beszállítók Kína (324 millió dollár), Franciaország (245 millió dollár) és Oroszország voltak.

Borítókép: Illusztráció - A délnyugat-franciaországi Golfech atomerőmű két reaktorának egyike működés közben (fotó: Sebastien Lapeyrere / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.