Gúnyosan üzent az olimpiai megnyitó egyik transzneműje

„Nicky Dolly” a közösségi médiában büszkélkedett el szereplésével.

2024. 07. 29. 15:49
Nicky Doll, az egyik transznemű zászlóvivő. Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NEM MEGYÜNK SEHOVÁ! – üzente Instagram-oldalán az olimpia megnyitóján fellépő egyik transznemű. A Nicky Doll „művésznéven” futó drag queen több terjedelmes bejegyzésben is foglalkozott a botrányos műsor miatt rájuk zúduló bírálatokkal. 

Arról írt többek között, hogy neki a szerepléssel egy álma vált valóra, illetve amiatt lelkendezett, hogy a világ legnagyobb színpadán, „több milliárd ember előtt” léphetett fel. Az egyik posztjában sietett leszögezni, hogy a sokat kritizált jelenetet a show-ból egyébként nem az utolsó vacsora, hanem Dionüszosz lakomája ihlette. Ugyanakkor egy következő bejegyzésében már önmagának is ellentmondva azon értetlenkedett, miért ne lehetne egy transznemű is keresztény?

Ezen kívül egy XIV. Lajost ábrázoló festményt is kitett, azzal a szöveggel, hogy „törődjön bele mindenki, Franciaország mindig is DRAG volt”. 

Ezzel talán az egyik legjelentősebb francia uralkodó saját korában teljesen megszokott, parókás és harisnyás öltözetére utalt. XIV. Lajos valójában nős volt, és egy gyermek apja.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.