Hatnaponta egy gyilkosság – ez a migránsok mérlege Németországban

Az észak-afrikai migránsok bűnözési aránya egyre magasabbra szökik Németországban, a marokkóiak és tunéziaiak már átlagosan hatnaponta követnek el gyilkosságot. Ugyanakkor más súlyos bűncselekmények, köztük a testi sértések, késelések és nemi erőszakok száma is robbanásszerűen emelkedett az elmúlt években. A német baloldali-liberális kormány azonban ennek ellenére sem hajlandó kitoloncolni a bűnelkövetőket. 

2024. 07. 31. 5:35
Central initial reception center for asylum seekers
18 June 2024, Brandenburg, Eisenhüttenstadt: A migrant sits on a bench on the grounds of the Central Reception Center for Asylum Seekers (ZABH) in the state of Brandenburg. On June 20, the Conference of Minister Presidents will discuss the question of whether asylum procedures for asylum seekers can be transferred to a cooperating state outside the EU while respecting international and human rights law. Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Egy bevándorló egy német befogadóközpontban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019-hez képest a tunéziaiak által elkövetett gyilkosságok száma 110 százalékkal, a marokkóiaké 67 százalékkal nőtt.

Tavaly minden hatodik napon egy tunéziai vagy egy marokkói elkövetett egy gyilkosságot Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint

– hívja fel rá a figyelmet a RMX News hírportál.

Ami a szexuális bűncselekményeket, például a nemi erőszakot illeti, az észak-afrikaiak e csoportja még jobban felülreprezentált a bűnügyi adatokban.

A súlyos szexuális bűncselekmények, például a nemi erőszakok száma 169 százalékkal ugrott meg a tunéziaiak esetében 2019 és 2023 között, míg a marokkóiak esetében ugyanebben az időszakban 65 százalékos volt a növekedés

– írta meg a Bild német lap.

A testi sértések és rablások esetében a két észak-afrikai országból érkezők 2023-ban összesen 6746 bűncselekményért voltak felelősek, ami napi 19 esetnek felel meg. Ugyanez a két csoport hírhedt arról is, hogy rendszeresen támadnak rá a rendőrökre, az ilyen esetek száma 2019 óta megduplázódott. A marokkói gyanúsítottakkal elkövetett lopások száma a 2019-es 2900-ról 2023-ra 5501 esetre emelkedett, a tunéziaiak körében pedig 176 százalékkal, 3881 esetre.

Az egyetlen szám, amiben csökkenés tapasztalható, az a kitoloncolások száma.

2019-ben 319 tunéziai és 696 marokkói személyt toloncoltak ki hazájukba. 2023-ban ezek a számok 273 tunéziaira és 272 marokkóira csökkentek.

A kormánykoalícióban részt vevő Zöldek nem hajlandóak „biztonságos országnak” minősíteni ezt a két országot, annak ellenére sem, hogy rengeteg német számára ezek turisztikai célpontok. A németek, sőt maguk a migránsok is rendszeresen ezekben az országokban nyaralnak.

Borítókép: Egy bevándorló egy német befogadóközpontban (Fotó: DPA/AFP/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.