Itt a bejelentés, a Nyugat az oroszok elleni háborúra készül

A szerb elnök szerint a Nyugat egyelőre ugyan nem áll készen a harcra, de hamarosan képes lesz rá. Vucsics szerint az oroszok több millió embert is feláldoznának a győzelem érdekében.

2024. 07. 23. 9:17
Csasziv Jar, 2024. július 22. Az ukrán haderõ 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata képén ukrán katonák M109 A6 Paladin típusú 155 milliméteres önjáró tarckkal lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvõ Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 22-én. MTI/AP/Ukrán haderõ 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata/Oleg Petraszjuk Fotó: Oleg Petraszjuk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudják legyőzni Oroszországot, esetleg csak akkor, ha valami történne Vlagyimir Putyinnal, de az orosz elnök vezetésével nagyon nehéz lesz Moszkva ellen. Erről beszélt a szerbiai Pink Televíziónak adott interjújában Alekszandar Vucsics. A szerb államfő leszögezte, amikor azt mondják, hogy a Nyugatnak győznie kell, akkor észben kell tartania, hogy Oroszország kész lesz feláldozni öt- vagy akár tízmillió embert is a harctéren.

Alekszandar Vucsics szerb államfő érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án. Az elnök szerint a Nyugat háborúra készül. (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)
Alekszandar Vucsics szerb államfő érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án. Az elnök szerint a Nyugat háborúra készül (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Nyugaton erre senki nem áll készen, ők távolról szeretnének háborúzni

– jelentette ki az interjúban az elnök, aki szerint a Nyugat jelenleg ugyan még nem áll készen, de háborúra készülnek Oroszországgal, gyorsabban, mint ahogy egyesek látni szeretnék. Ez látszik a katonai műveletekből is.

Mondom önöknek, háborúra készülnek

 – tette hozzá a balkáni vezető. 

A háborúpárti Nyugat miatt a katasztrófa felé tartunk

Nem azt mondom, hogy az oroszok nyernek, de azt kérdezem, hogy a többiek mikor győznek. Kiürítették az európai országok felét, nincs több fegyverük – húzta alá a szerb elnök.

Leszögezte: „Katasztrófa felé tartunk. Egyenesen csúszunk a katasztrófába, az én dolgom, hogy megvédjem Szerbiát, hogy minél több energiánk és élelmünk legyen.”

Alekszandar Vucsics országa uniós útjáról is beszélt a Pink TV-nek. Elmondta: 

Lesznek háborúk, sok pénz forog kockán, egyes országok sikeresebbek lesznek, és lesznek, akik lemaradnak, nagy lesz a baj. Éppen ezért minden politikus fut, hogy elmondja a választóinak: holnap, holnapután vagy egy év múlva csatlakozunk az EU-hoz. Én nem vagyok ebben biztos, de fontos, hogy az uniós úton maradjunk

 – szögezte le a politikus.

Borítókép: Az ukrán haderő 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata képén ukrán katonák M109 A6 Paladin típusú 155 milliméteres önjáró tarackkal lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 22-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán haderő 24. gépesített dandárjának sajtószolgálata/Oleg Petraszjuk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.