Macron buszra rakja a párizsi hajléktalanokat, elképesztő hazugságokat állítanak a tisztviselők

Hihetetlen hazugsággal leplezik az embertelenségüket a francia tisztviselők.

2024. 07. 16. 19:47
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig két hét van hátra a párizsi olimpiáig, a francia főváros egykor legpatinásabb kerületei azonban az elmúlt években csúnyán leromlottak a hajléktalanok és az illegális migránsok miatt. Nem segített a helyzeten az sem, hogy a drogbandák is átvették az irányítást ezen kerületek felett. Emmanuel Macron francia elnök problémája, hogy az olimpiai falu ráadásul a hírhedten lezüllött, túlzsúfolt és bűnözéssel terhelt párizsi külvárosban, Seine-Saint-Denis-ben épült. 

 

 

Hiába öltek bele 1,85 milliárd dollárt az infrastrukturális munkálatokba, maga a hely továbbra is egy no-go zóna, ahol még a rendőrök sincsenek biztonságban.

A New York Times amerikai lap a napokban meglehetősen komoran számolt be az ott uralkodó körülményekről. A francia tisztviselők arra vetemedtek, hogy az olimpiai falu környékén élő rengeteg hajléktalan bevándorló férfit egyszerűen buszokra pakolták és más városokba szállították őket, ahol az olimpia alatt diszkréten láthatatlanok maradhatnak. 

Az amerikai lap még ennél is borúlátóbb módon ismerte el, hogy a francia kormány hazudik arról, hogyan tüntetik el a hajléktalan migránsokat az utcákról. A francia tisztviselők azt állították, hogy a buszozás egy önkéntes program, amelynek célja, hogy a migránsokat új, elegáns kollégiumokba költöztessék, amelyek történetesen sehol sincsenek az olimpiai falu közelében, de a New York Times kutatása rávilágított, hogy ez nem igaz.

Ez nagy feladat volt, mivel Párizsban jelenleg mintegy százezer hajléktalan él, és Seine-Saint-Denis lakosságának nagyjából egyharmada migráns. Az áttelepített hajléktalanok közül néhányan azt mondták, hogy hosszú távú lakhatás hamis ígéretével csalták őket a buszokra. Mások azt mondták, hogy ügyvédek azt tanácsolták nekik, hogy maradjanak távol ezektől buszoktól, mert ha önként szállnak fel a buszra, akkor kitoloncolhatják őket.

Az amerikai lap újságírókat küldött a migránsbuszok egy részének megfigyelésére.

A város azt mondja, nem akar sátrakat és hajléktalanokat látni az utcákon az olimpia alatt, de mi nem vagyunk bűnözők. El akarnak küldeni minket, de mit fogunk csinálni vidéken? Ez nem megoldás

mondta egy Alseny nevű fiatal guineai migráns a Christian Science Monitor (CSM) című lapnak. Alseny elmondta, hogy egyike volt annak a mintegy négyszáz migránsnak, akiket márciusban begyűjtött a rendőrség, egy párizsi tornaterembe vitték őket, és azt mondták nekik, hogy ideiglenes szállásokra költöztetik őket Franciaország-szerte, hogy az olimpia idején ne legyenek a városban.

A városi tisztviselők azt állították, hogy a Szajna partján az árvízveszély miatt evakuálták őket.

Borítókép: Párizsban mintegy százezer hajléktalan él, többségük migráns  (Fotó: NurPhoto via AFP/Artur Widak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.