Nem találja ki, melyik szomszédos ország elnöke szurkol a magyaroknak az olimpián

Nem csak itthon szeretik a magyar sportolókat.

2024. 07. 28. 13:51
MUHARI Eszter
Párizs 2024 - Vívás - Muhari Eszter bronzérmes Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroknak szurkol a párizsi olimpián Szerbia vezetője, persze a sajátjai után. Erről beszélt a Franciaországban tartózkodó Alekszandar Vucsics.

Alekszandar Vucsics szerb államfő érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án. (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)
Alekszandar Vucsics szerb államfő érkezik az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik alkalommal tartott csúcstalálkozójára a blenheimi kastélyba 2024. július 18-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Az elnök a régió sportolóinak sok sikert kívánt az olimpiai játékokon, külön kiemelte a magyarok erejét.

A magyarok világszinten is nagyhatalomnak számítanak. A szlovének és a horvátok regionális nagyhatalmak. Mind az egyéni, mind a csapatsportban rendkívül erősek

 – közölte a balkáni államfő arra a kérdésre válaszolva, hogy mit vár a térség sportolóitól az ötkarikás játékokon. Hangsúlyozta, bízik Szerbiában, támogatja és szereti a saját országát. Azt azonban hozzátette, hogy, ha döntenie kellene, hogy a szerbeken kívül kinek szurkoljon, akkor az Magyarország lenne.

Szeretem a magyar barátainkat. Nincs gondom azzal, hogy ezt kimondjam

 – szögezte le Vucsics.

Borítókép: A bronzérmes Muhari Eszter a női párbajtőr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.