Pokollá vált a rómaiak élete a migránsok miatt

Elözönlötték az illegális bevándorlók az olasz fővárost. A Liga önkormányzati tanácsosa szerint kudarcba fulladt az elképzelés, miszerint integrálni lehetne az afrikai migránsokat.

2024. 07. 30. 13:47
Demonstration Against The Italy-Libya Memorandum
Migránstüntetés 2022. október 26-án Rómában. (Fotó: Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális afrikai migránsok beengedésének egyre keserűbb következményeivel szembesülnek az olaszok. Lehetetlen az együttélés a más kultúrájú és vallású bevándorlókkal, akik semmibe veszik az olasz társadalom szabályait. 

A beengedett, de kallódó migránsok miatt lezüllött külvárosok problémája immár nemcsak Milánót, hanem Rómát is erősen érinti. A sajtó arról számolt be, hogy a főváros északi perifériáján, Villalba Guidoniában tarthatatlanná vált a helyzet a folyamatosan balhézó afrikai bevándorlók miatt.

Nemcsak a piszok, hanem az erőszak is általánossá vált az utcákon. Sajtóinformációk szerint harminc afrikai migráns csapott össze a hétvégén, a városrész főtere hatalmas verekedés, csoportos leszámolás színterévé vált. Végül súlyosan megkéseltek egy fiatal tunéziai férfit, akit az erős vérzés miatt kórházba szállítottak. A leszámolás órákon keresztül tartott, üvegekkel és botokkal estek egymásnak. A bevándorlók kukákkal torlaszolták el az igen forgalmas Tiburtina utat, megbénítva a forgalmat. De nem ez volt az első ilyen atrocitás, a helyiek szerint májusban is hasonló összecsapásra került sor. 

Akkor egy vendéglátóegységet forgattak fel a verekedés közben. A helyiek elkeseredettek, állandó rendőri felügyeletet kérnek a kerületben, mely biztosíthatja a közrendet.

A Liga önkormányzati tanácsosa szerint kudarcba fulladt azon elképzelés, miszerint integrálni lehetne ezeket az afrikai migránsokat. Fütyülnek az olaszokra, semmibe veszik a törvényeket. 

Alessandro Messa, a Liga tanácsosa a következőket tette közzé Facebook-oldalán a történtekkel kapcsolatban. „A legutóbbi eset is azt bizonyítja, hogy ezek túszul ejtették Villalba Guidonia kerületet.” Mint fogalmazott, a migránsok nem ismerik a civilizált társadalmak együttéléséhez szükséges szabályokat.

A baloldal a tolerancia és a jótékonykodás nevében Olaszországba csalogatta őket. Sőt azt követelik, hogy azt csinálhassanak, amit csak akarnak, mert ha valaki kritizálni merné őket, akkor azonnal rasszizmussal vádolnák. Mi rómaiak naponta vagyunk kénytelenek elviselni ennek következményeit

– számolt be a Liga politikusa az állapotokról. Az is elmondta, elérkezett az ideje, hogy a lezüllést engedő felelősök végre előkerüljenek. Elsősorban a polgámester, de azok a helyiek is, akik kiadták az otthonaikat ezeknek. A politikus szerint a sajtó is felelős, amely elhallgatja mindazt, amit az afrikai migránsok tesznek, azaz a bevándorlás tragikus következményeit. A jobboldali politikus azonnali megoldást sürget, azt követeli, hogy a társadalomba integrálódni képtelen bevándorlókat távolítsák el az országból. Ha nem tudnak alkalmazkodni és beilleszkedni, akkor menjenek vissza oda, ahonnan jöttek – szögezi le egy videóban a Liga politikusa. 

Borítókép: Migránstüntetés 2022. október 26-án Rómában (Fotó: Andrea Ronchini/NurPhoto)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.