Trump: Biden az egója miatt nem lép vissza

Noha egyre többen követelik, hogy lépjen vissza, s ne induljon a novemberi amerikai elnökválasztáson, Joe Biden egyelőre kitart. Donald Trump korábbi elnök szerint az egója miatt nem adja fel a demokrata politikus.

2024. 07. 09. 8:27
BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Atlanta, 2024. június 28. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök (j) és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök az elnökjelöltek elsõ televíziós vitáján a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Gerald Herbert Fotó: Gerald Herbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentette, úgy tűnik, hogy Joe Biden versenyben marad az elnökválasztáson. A jelenlegi washingtoni vezető annak ellenére is így határozhat, hogy saját pártjának egyes tagjai a vitán nyújtott katasztrofális teljesítménye miatt felszólították, hogy lépjen vissza.

Joe Biden amerikai elnök látogatást tesz a vészhelyzeti műveleti központban Washingtonban 2024. július 2-án. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)
Joe Biden amerikai elnök látogatást tesz a vészhelyzeti műveleti központban Washingtonban 2024. július 2-án (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Trump úgy értékelte, hogy Biden a saját egója miatt nem lép vissza.

Számomra úgy tűnik, hogy nagyon is maradhat, van egója, és nem akarja feladni. Nem akarja ezt megtenni

 – mondta Trump.

A volt amerikai elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy ha Biden mégis visszalépne, akkor szerinte Kamala Harris amerikai alelnök veszi át a helyét.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az amerikai sajtó jelentése szerint Joe Biden elnök Demokrata Pártjának több magas rangú tagja is csatlakozott azokhoz a felhívásokhoz, amelyek szerint az idős elnöknek vissza kellene lépnie attól, hogy elnökjelöltként induljon a novemberi választáson.

Négy kongresszusi képviselő határozottan felszólította Bident, hogy álljon félre. A négyeshez csatlakoztak mások is, akik aggodalmuknak adtak hangot Biden hivatali alkalmasságával kapcsolatban – tette hozzá a CBS.

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök (j) és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.