Újabb fenyegetés Donald Trumpnak

A titkosszolgálat iráni fenyegetés miatt már a szombati merényletkísérlet előtt megerősítette Donald Trump volt elnök védelmét – közölte kedden két amerikai tisztségviselő.

2024. 07. 17. 6:04
TRUMP, Donald
Milwaukee, 2024. július 16. Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (k) a fiaival, ifj. Donald Trumppal (b) Eric Trumppal (j) a republikánusok elnökjelölõ országos gyûlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én. MTI/AP/Paul Sancya Fotó: Paul Sancya
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékesek arról számoltak be, hogy amint Joe Biden amerikai elnök kormányzata tudomást szerzett a fenyegetésről, tájékoztatták a hivatalban levő és volt elnökök védelmét ellátó titkosszolgálat vezető tisztségviselőit, a Trump testőrségét vezető ügynököt, valamint a volt elnök kampánycsapatát is további eszközöket mozgósítva Trump védelmére.

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én. (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Mint ahogy azt már többször is elmondtuk, évek óta nyomon követünk a volt Trump-kormányzat tisztségviselőit érő iráni fenyegetéseket, amelyek egészen az utóbbi adminisztráció idejéig nyúlnak vissza

 – ismertette Adrienne Watson, a washingtoni Nemzetbiztonsági Tanács titkára.

Ezek a fenyegetések Irán azon törekvéséből fakadnak, hogy bosszút álljon Kászem Szulejmáni megöléséért. Ezt legmagasabb fokú nemzetbiztonsági és belbiztonsági ügynek tekintjük

 – tette hozzá Watson.
Trump utasítására 2020-ban amerikai dróncsapással végeztek Kászem Szulejmánival, az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjével Bagdadban. Watson ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyelőre nem látnak összefüggést az iráni fenyegetés és a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen történtek között, ahol egy húszéves férfi rálőtt Trumpra. 

Egyelőre a rendvédelmi szervek arról tettek jelentést, hogy nem találtak kapcsolatot a merénylő, illetve kül-  vagy belföldi társtettes vagy bűnsegéd között

 – húzta alá. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.
Irán határozottan visszautasította alaptalannak és rosszindulatúnak nevezve az amerikai hatóságok vádaskodásait. Teherán ENSZ-képviselete hangsúlyozta, hogy Trumpot jogi úton akarják felelősségre vonni, amiért elrendelte egy iráni tábornok halálát.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (k) a fiaival, ifj. Donald Trumppal (b), Eric Trumppal (j) a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én (Fotó: MTI/AP/Paul Sancya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.