Videókon a németországi polgárháborús állapotok

Izrael-ellenes tüntetők csaptak össze rendőrökkel.

2024. 07. 14. 17:49
Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többen megsérültek Berlinben, amikor rendőrök csaptak össze több száz antiszemita tüntetővel – közölte a német főváros rendőrsége vasárnap. Az interneten futótűzként terjednek azok a videók, amelyek szerint a berlini utcák polgárháborús övezetté váltak.

Hét tüntető és 17 rendőr sérült meg, 28 személy ellen emeltek vádat testi sértés, ellenszegülés, illetve uszítás miatt. Késő délután a demonstráció szervezői beszüntették a megmozdulást, mintegy 250 tüntető azonban a helyszínen maradt, tiltott jelszavakat kiabálva és üvegekkel dobálva a rendőröket és az újságírókat. A rendőrök ezután kezdték el erővel kiszorítani a tüntetőket a területről, eközben sérült meg a hét demonstráló, akik közül négyet szállítottak kórházba.

Borítókép: Rendőrök csapnak össze antiszemita tüntetőkkel Németországban (Fotó: Anadolu via AFP/Erbil Basay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.