Alelnökjelölti vita is lesz az Egyesült Államokban

Televíziós vitában nézhet szembe egymással a két alelnökjelölt az amerikai elnökválasztási kampány során. A poszt republikánus várományosa valódi vitát akar.

2024. 08. 15. 6:52
Tim Walz demokrata és  J. D. Vance republikánus alelnök-jelölek
Tim Walz demokrata és J. D. Vance republikánus alelnök-jelölek Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak az elnökjelöltek, de az alelnökjelöltek, a republikánus J. D. Vance ohiói szenátor és a demokrata Tim Walz minnesotai kormányzó is összecsaphatnak a kamerák előtt az amerikai elnökválasztási kampány során – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök televíziós elnökjelölti vitájának közvetítését nézik Trump támogatói a floridai Miamiban 2024. június 27-én
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnök televíziós elnökjelölti vitájának közvetítését nézik Trump támogatói a floridai Miamiban 2024. június 27-én (Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich)

A CBS amerikai hírtelevízió New Yorkba invitálta vitára a két alelnökjelöltet, négy lehetséges dátumot kínálva fel számukra, köztük október 1-jét. A demokrata Tim Walz az X-en válaszolt a meghívásra.

Találkozunk október 1-jén, JD

– írta a minnesotai kormányzó.

J. D. Vance republikánus alelnökjelölt egy televíziós műsorban reagált a CBS tervére.

Erősen gyanítom, hogy ott leszünk október 1-jén

– mondta az ohiói szenátor.

Vance, aki egynél több televíziós vitát szeretne, rámutatott, hogy valódi vitát akar, ahol ténylegesen lehetőség van az álláspontok ütköztetésére és ahol van közönség. A CBS mindössze három órája kereste meg őket, még egyeztetni kell a vita szabályairól és a műsorvezetők személyéről – tette hozzá.

Igazi vitát fogunk folytatni, és ha a CBS beleegyezik, akkor természetesen meg fogjuk csinálni

– idézte a republikánus alelnökjelöltet a Breitbart amerikai hírportál.

Borítókép: Tim Walz demokrata és  J. D. Vance republikánus alelnökjelölek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.