Állandó rendőrségi felügyeletet kellett elrendelni az olasz metróállomásokon

Későn kapnak a fejükhöz a migránspárti városvezetők.

2024. 08. 06. 20:35
Illegális migránsok Olaszországban (Fotó: AFP/Safin Hamid)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migránspárti baloldali városvezetők, Milánó, Nápoly és Róma polgármesterei a belügyminiszterhez fordultak, hogy avatkozzon be az élhetetlenné vált városok közbiztonságának helyreállítása érdekében.

Az Il Giornale olasz napilap beszámolója szerint a baloldali városvezetők korábban rengeteg intézkedéssel tették lehetővé  a bevándorlóknak a letelepedést, most azonban belátják, hogy helyszínelő rendőrök nélkül lehetetlen a közrend biztosítása.

A nagyvárosok központi pályaudvarain hétköznapi jelenséggé vált a turisták kifosztása, a verekedések, a bandák közötti leszámolások. A városok vezetői kénytelenek elismerni, hogy a migránsok által elkövetett bűncselekményeknek határt kell szabni, a turisták és a helyiek pedig védelmet érdemelnek.

A legfrissebb sajtóközlemény szerint Matteo Piantedosi belügyminiszter állandó rendőrségi felügyeletet volt kénytelen elrendelni a milánói, a nápolyi és a római metróban a drámaian megszaporodott lopások és erőszakos cselekedetek megfékezésére. Nemcsak az állomásokon, hanem a szerelvényekben is ellenőrzéseket tartanak. Az utóbbi időben ugyanis vérre menő összecsapásokra került sor bevándorló bandák és turisták között a nagyvárosok tömegközlekedési eszközein.

Roberto Gulatieri, Róma főpolgármestere is kénytelen volt elismerni, hogy elfogadhatatlan a továbbiakban a különböző nemzetiségű fosztogató bandák jelenléte a fővárosi metróvonalakon. Kiemelte, hogy nem szállhatnak úgy a metróra az utazók, hogy veszélyben érzik értékeiket és testi épségüket.

Firenzében sem különb a helyzet. A közép-olaszországi művészvárosban is megkongatta a vészharangot a polgármester és bejelentette, megerősíti a rendőrségi ellenőrzést a legforgalmasabb csomópontokon.

Komoly problémát jelent, hogy az elkövetők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy tettüknek semmi következménye nem lesz. Amint kitöltik a rendőrségi jegyzőkönyvet, máris szabadon engedik őket.

A sajtó arról számol be, hogy a napokban egy 19 éves egyiptomi fiú bántalmazott súlyosan egy Ferrarába tartó vonaton egy jegyellenőrt, akinek csak annyi volt a vétke, hogy ellenőrzni akarta a menetjegyét. Az afrikai migráns ordítozni kezdett, rasszistának nevezte az ellenőrt, lökdösni és rugdosni kezdte, majd megpróbált megszökni.

Bologna környékén is hasonló esetre volt példa, ahol az egyik ellenőrt súlyosan sebesítette egy afrikai migráns. A letartóztatás után kiderült az afrikai férfi már ismert volt a hatóságok előtt korábban elkövetett bűncselekmények miatt.

Borítókép: Illegális migránsok Olaszországban (Fotó: AFP/Safin Hamid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.