Éles háborús helyzetben próbálják ki a robotkutyákat az ukrán fronton

A Brit Alliance megígérte, hogy az ukrán csapatok visszajelzései alapján frissíti a képességeket.

2024. 08. 26. 6:37
Robotkutya dolgozik az ukrán fronton
Robotkutya dolgozik az ukrán fronton Forrás: Közösségi média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A angol Brit Alliance vállalat által kifejlesztett több mint harminc robotkutya felderítő feladatokat lát el a frontvonalakon Ukrajnában. A robotkutyák jelentések szerint megkezdték támogató munkájukat a csapatokat a harctéren, és a FoxNews állítása szerint az oroszokat ez félelemmel tölti el.

A brit második generációs Brit Alliance Dog (BAD2) távérzékelő technológiát és hő-infravörös kamerát használva navigál a terepen, és számos háborús feladatot lát el, például felszerelések szállítását vagy felderítést végezhet.

„A robotkutya kivételes mobilitást és mozgékonyságot mutatott, ami elengedhetetlen az összetett és ellenséges környezetben való közlekedéshez” – tette hozzá a vállalat. „Akár törmeléken navigált, akár akadályokon mászott át, akár nyílt terepen mozgott lopakodva, a robotkutya bebizonyította, hogy képes fenntartani a magas szintű műveleti hatékonyságot.”

Az ukrán csapatok eddig harminc robotkutyát vetettek be, amelyek gyakorlatilag kifinomult szárazföldi drónok. Egy egység előállítása körülbelül 9000 dollárba kerül, és a Brit Alliance megígérte, hogy az ukrán csapatok visszajelzései alapján frissíti a képességeket.

Az ukrán erők britek által szállított robotkutyákat kémkedési, felderítési feladatokra és gyógyszereket szállítására használják a harctéren – derült ki a Daily Mail riportjából.

Borítókép: Robotkutya dolgozik az ukrán fronton (Forrás: közösségi média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.