Elképesztő felvételek az amerikai katonai bázison keletkezett károkról

Pusztítást végzett a vihar a légibázison. Több helikopterben is komoly károk keletkeztek.

2024. 08. 03. 13:50
Army Hosts Air Assault Operations Training Exercises At Fort Carson In Colorado
Egy helikopter száll fel 2022. március 31-én Fort Carsonban, Colorado államban. (Fotó: Michael Ciaglo / GETTY IMAGES ÉSZAK-AMERIKA / Getty Images az AFP-n keresztül) Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helikopterek borultak fel a Colorado állambeli Fort Carson katonai bázison egy heves viharban az Egyesült Államokban. Több gép is komoly károkat szenvedett a rendkívüli időjárási körülmények miatt.

A Fort Carson szóvivője elmondta: a vihar több katonai légijárműben is károkat tett.

A brutális időjárási körülmények jelentős hatással voltak a flottára. Nicholas Ploetz ezredes annak örül, hogy nem történt személyi sérülés.

Katonáink kitartóak, és megtesznek mindent, ami szükséges, hogy visszaszerezzük felszerelésünket, és továbbra is teljesítsék küldetésünket

 – tette hozzá.

A károkat szenvedett gépek között voltak Apache, Chinook és Black Hawk helikopterek is. A repülőtér létesítményei kisebb károkat szenvedtek, de az illetékesek alapos vizsgálatot végeznek a történtek után.

Az elmúlt napokban nincs szerencséje az amerikai helikoptereknek. Mint arról lapunk korábban már beszámolt, kényszerleszállást hajtott végre szombaton Japánban, egy Tokió melletti rizsföldön egy helikopter, amely feltételezhetően az amerikai erőkhöz tartozik.

Borítókép: Egy helikopter száll fel 2022. március 31-én Fort Carsonban, Colorado államban. (Fotó: Michael Ciaglo/Getty Images Észak-Amerika/ Getty Images az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.