Ismét bajba került a Boeing

Elrendelte az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) a Boeing 787-es Dreamlinerek ellenőrzését. Az utasítás arra a márciusi esetre reagált, amelynek során egy Dreamliner hirtelen zuhanni kezdett és több mint ötven utas megsérült.

2024. 08. 20. 5:52
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boeing 787-es Dreamlinerek ellenőrzését rendelte el az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) – írja a Reuters hírügynökség. Az intézkedés oka egy márciusi incidens, amelynek során a LATAM légitársaság egyik gép hirtelen zuhanni kezdett, ami több mint ötven utas sérülését okozta.

Mint arról beszámoltunk, A Latam Airlines LA800-as számú, Sydney-ből Aucklandbe tartó járatán történt az eset. A magasságvesztés miatt azok az utasok, akik nem használták a biztonsági övet, átrepültek a kabinon, ez okozta a sérüléseket.

Az FAA szerint a zuhanás nyilvánvaló oka a kapitányi ülés mozgatása volt, ami miatt a robotpilóta kikapcsolt. A hatóság öt jelentést kapott hasonló problémáról, a legutóbbi júniusban történt, két esetet még vizsgálnak.

Az intézkedés nyomán a légitársaságoknak több száz Dreamliner felülvizsgálatát kell elvégezniük harminc napon belül – mutat rá az Al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió. Az ellenőrzés konkrétan a kapitányi és elsőtiszti üléseket érinti, és „hiányzó vagy repedt billenőkapcsoló sapkák és a repedt vagy nem működő kapcsolófedél-szerelvények” képezik a tárgyát.

Borítókép: Boeing 787 Dreamliner (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.