Károly király Southportban találkozott a támadás túlélőivel

Károly királyt hatalmas tömeg fogadta Southportban. Látogatása során elbeszélgetett az összegyűlt emberekkel, mielőtt találkozott a mentőszolgálattal és az áldozatok családtagjaival.

Forrás: The Guardian2024. 08. 21. 18:55
Britain's King Charles III reacts as he views tributes outside Southport Town Hall, during his visit to meet with members of the local community, following the July 29 attack at a childrens' dance party, in Southport, northwest England, on August 20, 2024. Alice Da Silva Aguiar, Bebe King, and Elsie Dot Stancombe were all murdered during the July 29 knife attack at a Taylor Swift-themed dance party that also left another 10 people injured. (Photo by PETER POWELL / AFP)
Károly király southporti látogatásán Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Károly királyt kedden több százan köszöntötték Southportban, amikor ellátogatott a júliusi késes támadás helyszínére, hogy találkozzon az áldozatokkal, akik túlélték a támadást, közölte a The Guardian. 

A tömeg – sokan órákig vártak a királyra – éljeneztek és tapsoltak, amikor Károly megérkezett a southporti városházára. Többen közülük zászlókat lengettek és azt kiabálták, hogy „Isten óvja a királyt”. Az uralkodó nem sokkal fél kettő után érkezett, a kocsiból kiszállva először megállt, hogy elolvasson néhányat a több száz megemlékezés közül, amelyeket az épület előtti szökőkútnál hagytak a hatéves Bebe King, a hétéves Elsie Dot Stancombe és a kilencéves Alice Dasilva Aguiar emlékére, akik a támadás következtében haltak meg.

Károlyt Ruth Hussey, Merseyside főhadnagyának helyettese és June Burns, Sefton polgármestere fogadta, majd bement a házba, hogy találkozzon a támadást túlélő gyermekekkel és családjaikkal. Látogatása során Károly király aláírta a nem sokkal a támadás után megnyitott részvétnyilvánító könyvet. Amellett, hogy találkozott a bűncselekmény által érintett családokkal, időt töltött a közösség azon tagjaival is, akik segítettek összefogni a várost a nem sokkal később kitört zavargások után. 

Az elkövető, a 18 éves Axel Rudakubana ellen gyilkosságokért emeltek vádat. A férfit Leanne Lucas jógaoktató, John Hayes üzletember és további nyolc gyermek meggyilkolásának kísérletével is vádolják, valamint egy kés birtoklása miatt is bíróság elé kerül.

Borítókép: Károly király southporti látogatásán (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.