Lakóépületre zuhant a vadászrepülő, mélyen zsebbe kell nyúlnia a védelmi miniszternek + videó

Nem elég, hogy lezuhant egy Szu–34-es, de még kártérítésre is kötelezte a bíróság a minisztériumot.

2024. 08. 23. 13:41
Orosz Szu–34-es vadászbombázó
Orosz Szu–34-es vadászbombázó Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat kérelmet nyújtottak be a krasznodari járás jejszki városi bíróságához annak a többemeletes épületnek a lakói, amelyre 2022. október 17-én lezuhant a Szu–34-es repülőgép – tudta meg a Kommerszant. Az alperes az orosz védelmi minisztérium. A bíróság követelések közül hármat már elbírált.

Az érintett családok 236–935 ezer rubel közötti összegű kártérítést kaptak az elpusztult vagyonért. A családok az erkölcsi kárért is kártérítést kértek; a követelt kártérítési összegek személyenként 12 millió rubelig terjedtek, de a bíróság úgy ítélte meg, hogy a húsz- és százezer rubel közötti kifizetések elegendőek.

A gép lezuhanását követően a közösségi médiában azonnal megjelentek a pusztító tűzről készült videók.

Egy parkolóban találták meg az egyik orosz pilótát, akik lezuhantak egy Szu–34-essel az ukrán határhoz közeli Jejszk városában. 

Borítókép: Orosz Szu–34-es vadászbombázó (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.