Lezuhant egy Cessna New Yorkban + videó

A személyzet „csodával határos módon” menekült meg.

2024. 08. 06. 16:30
Flyover On National Mall
Egy 2001-es Cessna 182T repül a Lincoln Memorial felett (képünk illusztráció) Fotó: AFP / NurPhoto / Bryan Olin Dozier
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Cessna típusú kisrepülőgép lezuhant New Yorkban – írta az Erie News Now. A pilóta előzőleg műszaki meghibásodást jelentett a gép hajtóművéről. A baleset az Ellicott Cityben található Chautauqua Jamestown regionális repülőtéren történt kényszerleszállás közben, a gép regisztrációs száma N750GB volt. A fedélzeten ketten utaztak, a pilóta és a másodpilóta, és mindketten megsérültek, de túlélték. Mégpedig a Chautauqua illetékesei szerint „csodával határos módon”, s mindketten kórházban vannak.

Justin Gould, Chautauqua megyei médiainformációs tiszt szerint a gép a repülőteret körülvevő Turner Roadon zuhant le. A tisztviselők azt mondták, hogy a Cessna Citation X repülőgép Floridába tartott, és Dunkerque-ből indulva kényszerleszállást hajtott végre. Feltételezhető, hogy a gép nem tudta a rádiót segélyhívásra használni.

A pilóta elmondta, hogy a gép a levegőben gyulladt ki. A tisztviselők szerint a repülőtér személyzete észrevette a gépet és azonnal telefonáltak, a katasztrófaelhárítási terv rögtön életbe lépett. A repülőteret egyelőre lezárták, a baleset körülményeit továbbra is vizsgálják.

Borítókép: Egy 2001-es Cessna 182T repül a Lincoln Memorial felett (képünk illusztráció) (Fotó: AFP/NurPhoto/Bryan Olin Dozier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.