Nemzetközi geopolitikai csúcstalálkozó lesz Budapesten szeptemberben

Kinek az új világrendje? címmel negyedik alkalommal rendezi meg Budapesten szeptember 17–18-án nemzetközi geopolitikai csúcstalálkozóját a Danube Institute és az amerikai The Heritage Foundation – tudatta a Danube Institute közleményben az MTI-vel hétfőn.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 13:34
Az ukrán mentőszolgálatok keresési és mentési műveletet végeznek egy lerombolt szálloda romjai között a donyecki Kramatorszk városában történt támadás után
Az ukrán mentőszolgálatok keresési és mentési műveletet végeznek egy lerombolt szálloda romjai között a donyecki Kramatorszk városában történt támadás után Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek előadók, köztük olyan nemzetközileg elismert politikusok és véleményformálók, mint Swapan Dasgupta indiai újságíró és politikus, Ryszard Legutko volt európai parlamenti képviselő vagy James Carafano, a washingtoni The Heritage Foundation nevű konzervatív think tank elnökének vezető tanácsadója, Michael Doran, a Hudson Intézet Közel-Keleti Béke- és Biztonsági Központjának igazgatója, illetve a Danube Institute két senior vendégkutatója, Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök és Lord David Frost politikus, diplomata, aki a korábbi brit miniszterelnök, Boris Johnson Európa-ügyi főtanácsadója és a brexittárgyalások vezetője volt.
A rendezvény főbb témái: kinek az új világrendje van kialakulóban, a baloldal vagy a jobboldal lesz-e képes uralni a közeljövőt, az államok vagy a vállalati érdekek dominálnak-e majd, és melyik az előnyösebb, ki határozza meg a játékszabályokat egy többpólusú világban, melyik energiastratégia készíti fel legjobban a társadalmakat a nehéz időkre, melyik béke- és igazságnarratíva diadalmaskodik az egyre növekvő globális konfliktusok közepette, illetve hogyan alakul a NATO szerepe a globális hatalmi viszonyok között.

 

Borítókép: Az ukrán mentőszolgálatok keresési és mentési műveletet végeznek egy lerombolt szálloda romjai között a donyecki Kramatorszk városában történt támadás után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.