Őrizetbe vették az egyik ukrán energiaügyi miniszterhelyettest korrupció miatt

Félmillió dollárnyi (180 millió forint) kenőpénz elfogadása miatt vettek őrizetbe az egyik ukrán energiaügyi miniszterhelyettest és a vesztegetési ügyben résztvevő három bűntársát – közölte hétfőn az ukrán főügyészség.

Forrás: MTI2024. 08. 12. 11:21
Illusztráció
Illusztráció Forrás: Khidir Rahim: https://www.pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség nyomozása kiderítette, hogy az energiaügyi tárca négy miniszterhelyettesének egyike pénzt fogadott el azért, hogy lehetővé tegye egy állami tulajdonú szénbánya bányászati berendezéseinek kicsempészését a donyecki harci övezetből.

Az ügyészség közleménye szerint a minisztériumi tisztségviselőt a kenőpénz egy részének elfogadása közben érték tetten. A vesztegetési ügyben további három személy volt érintett, köztük annak a donyecki állami bányavállalatnak a vezetője, ahonnan a bányászati eszközöket ki akarták juttatni.

Ukrainszka Pravda ukrán hírportál értesülése szerint a letartóztatott miniszterhelyettes Olekszandr Hejlo.

A nyomozás során kiderült, hogy a bányászati berendezéseket az ország nyugati részén lévő bányákban akarták használni. A kenőpénzt több részletben adták át személyes találkozások alkalmával, a miniszterhelyettest és bűntársait az egyik részlet átadásakor vették őrizetbe a hatóságok – írta a hírportál.

A gyanúsítottakat akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel és vagyonelkobzással sújthatják.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: https://www.pexels.com/Khidir Rahim)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.