Orosz–ukrán háború: szívszorító videón, ahogy ukrán drón végez ukrán civilekkel

Kétségbeesetten próbált segítséget kérni két ukrán civil, akik a két szembenálló csapat között rekedtek – végül épp egy ukrán drón végzett velük.

2024. 08. 17. 5:41
Harkiv, 2023. február 23.
2023. február 23-án közreadott, hosszú expozíciós idõvel készített kép ukrán zászlókról a harkivi katonai temetõben február 22-én éjjel. Oroszország 2022. február 24-én indított háborút Ukrajna ellen.
MTI/EPA/Pavlo Pahomenko
Temető Lengyelországban, rengetegen vesztették már életüket a harcokban, katonák és civilek is Fotó: Pavlo Pahomenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalakon terjedt el egy videó, amelyen az látható, hogy ukrán civilek egy porig rombolt épületnél próbálnak segítséget kérni. 

A bejegyzések szerint az állítólag ukrán civilek beszorultak a két szembenálló csapat közé, onnan próbáltak segítséget kérni úgy, hogy feliratokat készítettek, amelyek a levegőből is láthatóak. Állítólag az oroszok egy drón segítségével próbáltak segíteni, ellátmányt dobtak le nekik és egy üzenetet, hogy kövessék a drónt, biztonságos helyre vezeti őket. 

Amikor azonban a két civil és a kutyájuk elindultak a drón után, egy ukrán drón csapott le rájuk.

Borítókép: Temető Ukrajnában (Fotó: MTI/EPA/Pavlo Pahomenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.