Szabotázs egy német laktanyában – szennyezett csapvíz?

Lezárták a német hadsereg kölni laktanyáját. A Spiegel információi szerint a hatóságok bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak, a katonák addig nem ihatnak a vízből.

Forrás: Der Spiegel2024. 08. 14. 10:46
A német fegyveres erők Bundeswehr katonái gépfegyvereket tartanak a német kancellár látogatása során a nyugat-németországi Köln-Wahn repülőtér katonai részében, ahol részt vett a német hadsereg Honvédelmi Parancsnokságának demonstrációján 2023. október 23-án. Fotó: Ina FASSBENDER Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundeswehr Köln-Wahnban lévő laktanyáját szerdán a reggeli órákban lezárták. A rendőrség, a katonai rendőrség és a Bundeswehr katonai elhárító szolgálata a Bundeswehr elleni szabotázs gyanúja miatt nyomoz, írta a Spiegel. A laktanyába valószínűleg betörtek.

Elképzelhető, hogy a Bundeswehr bázisán szennyezett a csapvíz. A belső kommunikációban a katonákat és a polgári erőket arra szólították fel, hogy semmiképpen ne igyanak az ivóvízből. 

A Köln-Wahn laktanya több parancsnoki szervnek, valamint a Bundeswehr katonai és polgári részlegeinek ad otthont. A szövetségi védelmi minisztérium légiereje is itt állomásozik, mivel a laktanya közvetlenül a kölni repülőtérrel szomszédos. 

Összesen 4300 katona és 1200 civil alkalmazott dolgozik a telephelyen.

A laktanyának saját vízműve van. A Spiegel szerint az illetékes katonai rendőrség folyamatosan ellenőrzi az épületeket.

Borítókép: A német fegyveres erők Bundeswehr katonái gépfegyvereket tartanak a német kancellár látogatása során a nyugat-németországi Köln-Wahn repülőtér katonai részében, ahol részt vett a német hadsereg honvédelmi parancsnokságának demonstrációján 2023. október 23-án (Fotó: AFP/Ina Fassbender)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.