Új nukleáris fegyverük van az oroszoknak?

Videót tettek közzé orosz katonai csatornák, szokatlanul óvatosan fogalmazva egy lehetséges új nukleáris töltetű Iszkander rakétáról.

Forrás: Militariszt/Telegram2024. 08. 01. 9:10
Egy Iszkander-M rakétaindító rakéta a Kubinka katonai gyakorlótéren Moszkvában, Oroszországban 2022. augusztus 17-én
Egy Iszkander-M rakétaindító rakéta a Kubinka katonai gyakorlótéren Moszkvában, Oroszországban 2022. augusztus 17-én Fotó: PAVEL PAVLOV / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium bemutatta az Iszkander-M páncéltörő rakétarendszer 9M723-as, nukleáris töltetű ballisztikus rakétáját, bár elmosódott változatban. Az álcaháló is szokatlan mintázatú – fogalmaz a Telegram-csatorna. 

Jelenleg ez a videó nem elérhető az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériumának Telegram-csatornáján és a minisztérium weboldalán sem, ezért ennek hitelességét nem tudtuk ellenőrizni. 

Borítókép: Egy Iszkander-M rakétaindító rakéta a Kubinka katonai gyakorlótéren Moszkvában, Oroszországban 2022. augusztus 17-én (Fotó: Pavel Pavlov/Anadolu Agency/ Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.