Újabb hadköteles ukrán férfi holttestét találták meg a Tiszában

Sokan akarnak elszökni Ukrajnából.

2024. 08. 17. 21:41
Rengeteg ukrán hadköteles férfi próbál meg átszökni a zöldhatáron, a legtöbb esetben az ukrán határőrök lelövik a dezertőröket
Rengeteg ukrán hadköteles férfi próbál meg átszökni a zöldhatáron, a legtöbb esetben az ukrán határőrök lelövik a dezertőröket Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb emberi holttestre bukkantak az ukrán határőrök a Tiszában a Romániával közös határon. Az áldozat egy középkorú férfi, akinél nem találtak iratokat. Az orosz–ukrán háború miatt Ukrajnában a hadiállapot kihirdetése óta a 18–60 éves, hadköteles korú férfiaknak csak kivételes esetekben engedélyezik, hogy elhagyják az ország területét. Ennek ellenére sokan próbálkoznak átjutni a zöldhatáron, mindenekelőtt a környező európai uniós tagországokba.

A kijevi vezetés az utóbbi időben egy sor intézkedést is hozott, így például megtiltotta turistáknak a határ menti kárpátaljai térség látogatását, megerősítette a határőrök járőrözését a régióban és július elejével szögesdrót akadályt létesítettek a Tisza ukrajnai partvonala mentén.

Borítókép: Rengeteg ukrán hadköteles férfi próbál meg átszökni a zöldhatáron, a legtöbb esetben az ukrán határőrök lelövik a dezertőröket (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.