„Az európai baloldal ismét bizonyította: a Magyarország elleni politikai hadjárat fontosabb, mint az európai emberek jövője”

Az Európai Parlament gazdasági bizottságának (ECON) elnöke nem fog megjelenni az EU gazdaságáról szóló egyik legmagasabb szintű egyeztetésen, mivel azt Budapesten szervezik meg.

2024. 09. 10. 19:17
Győri Enikő
Győri Enikő Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament gazdasági bizottságának (ECON) szocialista elnöke, Aurore Lalucq távol marad az EU gazdaságáról szóló egyik legmagasabb szintű egyeztetésről, mert azt Budapesten szervezik – olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Győri Enikő fideszes EP-képviselő az ügy kapcsán képviselőknek küldött levelében kiemelte: 

A baloldali elnök a legkevésbé demokratikusan, képviselőtársait megkerülve döntött a távolmaradásról. Ennek következtében az EP-nek nem lesz képviselete az ülésen, a képviselők nem jutnak hozzá a munkájukhoz nélkülözhetetlen információkhoz.

Az EP-képviselő hozzátette: „A budapesti Ecofin egy magas szintű találkozó, ahol olyan, az emberek életét befolyásoló kérdésekről egyeztetnek, mint például az EU versenyképességének javítása. Felháborító, hogy a DK EP-képviselői ismét a magyar emberek érdekeit figyelmen kívül hagyva, hazánkat ócsárló kezdeményezést támogatnak, most éppen a távolmaradásra buzdítanak.”

Szeptember 13–14. között az uniós magyar elnökség keretében Budapesten ülésezik az EU Gazdasági és Pénzügyi Tanácsa (Ecofin) és az az Eurogroup, amelyet az uniós tagállamok, illetve az eurózóna gazdasági és pénzügyminiszterei alkotnak. Az EP hosszú évekig küzdött azért, hogy az ECON elnöke is helyet kapjon ezeken a találkozókon. Ettől az ellenőrzési jogától fosztja meg most Lalucq képviselő az EP-t. 

A magyar képviselő hangsúlyozta: 

Ezen nincs mit csodálkozni. Dobrev Klára meghirdette a magyar elnökség rendezvényeinek bojkottját, s erre biztatta szocialista képviselőtársait. Lalucq tehát az elvtársi összetartást előbbre helyezi, ahelyett, hogy az európai emberek életét nehezítő rossz uniós gazdasági helyzet megoldásával foglalkozna.

Győri Enikő rámutatott: „Az uniónak nincs vesztegetni való ideje, a munkát minden fórumon folytatni kell, hogy visszahozzuk a növekedést és a versenyképességet. Az ECON baloldali bizottsági elnöke képviselőtársainak magyarázattal, választóinak pedig elszámolással tartozik, hogy miért nem teszi a dolgát.”

Borítókép: Győri Enikő (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.