Elon Musk lesz világ első dollárbilliomosa

Egy friss jelentés szerint Elon Musk, a Tesla, a SpaceX és az X (korábban Twitter) vezérigazgatója 2027-re a világ első dollárbilliomosáváválhat.

Forrás: The Guardian2024. 09. 08. 15:06
a SpaceX logója egy okostelefon képernyőjén és egy számítógép képernyőjén, amelyen Elon Musk portréja látható
a SpaceX logója egy okostelefon képernyőjén és egy számítógép képernyőjén, amelyen Elon Musk portréja látható Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Informa Connect Academy becslései szerint Musk vagyona évi 110 százalékos növekedést mutat, és jelenleg ő a leggazdagabb ember 251 milliárd dolláros vagyonnal a Bloomberg Billionaires Index szerint – tudatta a The Guardian.

A jelentés arra is felhívja a figyelmet, hogy Gautam Adani, az indiai üzletember lehet a második dollárbilliomos, ha éves növekedése megmarad a 123 százalékos szinten, ekkor 2028-ra érheti el ezt a státust. A techóriás Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang és az indonéz energia- és bányamogul, Prajogo Pangestu is a trilliomosok között lehet 2028-ban, amennyiben a jelenlegi pályájukat tartják.

A világ harmadik leggazdagabb embere, Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton vezetője, mintegy kétszázmilliárd dolláros vagyonnal, szintén 2030-ra lépheti át a trilliós küszöböt, pont úgy, mint Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója.

Borítókép: A SpaceX logója egy okostelefonon és egy számítógép képernyője, amelyen Elon Musk portréja látható (fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.