Hatalmas demonstráció készül Párizsban a kegyetlenül megölt lány miatt + videó

Hat nappal a tragédia után több ezer ember vett részt a fiatal nő temetésén. Migráns gyilkolhatta meg a lányt Franciaországban.

Forrás: Origó2024. 09. 28. 17:38
Rengetegen vettek részt a meggyilkolt lány temetésén (Fotó: AFP)
Rengetegen vettek részt a meggyilkolt lány temetésén (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philippine emlékére és családjának támogatása érdekében szeptember 29-én, vasárnap országszerte több demonstrációt szerveznek Franciaországban, szúrta ki az Origó. A fővárosban a megmozdulás 15 órakor kezdődik a Denfert-Rochereau-nál.

A rendezvényt egy feminista szervezet és Claire Geromini kezdeményezte. Az említett nőt 2023 novemberében egy kiutasítási végzés alatt álló férfi támadta meg. Nemi erőszak áldozata volt. A szervezők szerint a tüntetés a Denfert Rochereau térre korlátozódik. Az eseményen több felszólalás is várható, többek között az áldozatok családjaitól. 

A közösségi médiában a szervezők méltó és tiszteletteljes megemlékezésre szólítanak fel.

A párizsi rendőr-főkapitányság egyelőre úgy döntött, nem tiltja be az eseményt, de egy rendeletben engedélyezte a kamerákkal történő megfigyelést és képrögzítést. A hatóságok a közrend megzavarásától tartanak.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban írt, óriási port vert fel annak a 19 éves diáklánynak a halála, akit egy marokkói migráns gyilkolhatott meg Párizs egyik luxusnegyedében. Kiderült, hogy a 22 éves migráns már nem is tartózkodhatott volna Franciaországban, az akadozó kiutasítási eljárások ugyanakkor ezt lehetővé tették. 

Philippine holttestére egy hete találtak rá, félig eltemetve Párizs egyik nyugati kerületében. Utoljára egy nappal korábban délben látták néhány száz méterrel arrébb, amikor elhagyta a Paris-Dauphine egyetem campusát, ahol közgazdaságtant tanult.

 Társai csendes, mintaszerű diákként jellemezték, aki részt vett a cserkészmozgalomban. 

A park, ahol meggyilkolták, régóta a prostitúció központja, de a helyi lakosok szerint az utóbbi években egyre ijesztőbbé vált a drogfüggők és más gyanús alakok jelenléte miatt.

Borítókép: Rengetegen vettek részt a meggyilkolt lány temetésén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.