Hatan meghaltak a túszok közül

A Hamász által október 7-én élve elrabolt hat túsz holttestét találták meg a dél-gázai Rafah egyik alagútjában néhány nappal ezelőtt, nem sokkal azután, hogy a terroristák meggyilkolták őket – jelentették be az Izraeli Védelmi Erők vasárnap.

2024. 09. 01. 9:15
A Hamász által néhány napja meggyilkolt 6 túsz holttestét találták meg Rafahban
A Hamász által néhány napja meggyilkolt 6 túsz holttestét találták meg Rafahban Forrás: Közösségi média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka folyamán az IDF hat izraeli túsz holttestét hozta ki a Hamász egyik alagútjából a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban, akiket a hadsereg szerint fogvatartóik nem sokkal megtalálásuk előtt meggyilkoltak. 

A túszok a 23 éves Hersh Goldberg-Polin, a 24 éves Eden Yerushalmi, a 25 éves Ori Danino, a 32 éves Alex Lubnov, a 32 éves Carmel Gat és a 25 éves Almog Sarusi. 

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője szerint a hat áldozatot a Hamász brutálisan meggyilkolta nem sokkal a csapatok megérkezése előtt – valószínűleg csak egy-két nappal azelőtt, hogy megtalálták őket.

„Holttestüket a rafahi harcok során találtuk meg egy alagútban, körülbelül egy kilométerre attól az alagúttól, amelyből néhány napja kimentettük Farhan al-Qadit” – mondta.

Borítókép: A Hamász által néhány napja meggyilkolt 6 túsz holttestét találták meg Rafahban (Forrás: közösségi média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.