Így reagált Donald Trump a migránsbűnözésről szóló drámai számokra + videó

Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje egy pénteki kampányeseményen keményen bírálta Kamala Harris alelnököt, a demokraták elnökjelöltjét az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó migránsok bűnözési adatai miatt.

2024. 09. 28. 14:10
Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump a michigani Warrenben tartott beszédet, ahol a tömeges illegális bevándorlás volt a fő téma. A volt elnök felidézte, hogy azokat a szövetségi kormányzati adatokat, melyek szerint több mint 15  ezer illegális bevándorlót vádoltak meg vagy ítéltek el gyilkosság miatt. Trump szerint ezek a valaha hallott legrosszabb számok, majd hangsúlyozta, hogy az egész helyzet „Kamala Harris elvtárs” hibája, akit alkalmatlannak nevezett az elbukott migrációs politika miatt.

Az adatok, amelyeket az amerikai Bevándorlási és Vámhatóság (ICE) szolgáltatott Tony Gonzales texasi képviselőnek, 662  566 nem amerikai állampolgárról szólnak, akik büntetett előéletűek. Ebből 13 099-en gyilkosság miatt elítéltek, míg 1845 személy ellen folyamatban van gyilkossági eljárás. Jelenleg az ICE 277 olyan migránst tart fogva, akiket gyilkosság miatt elítéltek, és 51-et, akiket ilyen ügyben vádolnak, és valószínűsíthető, hogy kitoloncolás vár rájuk.

Trump célkeresztjében állt továbbá a kínai autóipar, mely Mexikóban gyártott járművekkel árasztaná el az amerikai piacot. A volt elnök elmondta, hogy megválasztása esetén további adókat vetne ki ezekre az autókra, hogy megvédje az amerikai gyártókat.

A rendezvény végén Trump újra visszatért a bevándorlás témájára, és újra élesen bírálta Kamala Harris. Azt mondta, az alelnök mindig csak siránkozik, de soha nem tesz semmit.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.