Itt a figyelmeztetés, nagy baj lesz, ha Kamala Harris nyer

Sok tehetős embert aggaszt Amerikában Harris esetleges győzelme.

Forrás: Mandiner2024. 09. 18. 10:00
Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Paulson amerikai milliárdos neve 2007-ben vált világszerte ismertté, amikor több milliárd dollárt keresett CDS-ek révén. Most azonban egy másik megjegyzése miatt került a figyelem középpontjába, ugyanis kijelentette, hogy Kamala Harris esetleges elnökválasztási győzelme esetén kivonná tőkéjét a tőzsdéről – írta meg a Portfolióra hivatkozva a Mandiner.

A milliárdos döntését nagyban befolyásolhatta, hogy Donald Trump egyik fő támogatója. Paulson, aki korábban nagy tétet tett a másodlagos jelzáloghitelek ellen, most egy amerikai televíziós műsorban beszélt a következő nagy befektetési lépéseiről:

Nos, azt mondanám, hogy ez nagyban függ attól, hogy ki van a Fehér Házban és ki irányítja a kongresszust” – válaszolta Paulson, amikor arról kérdezték, mi lesz a következő nagy lépése. „Nagyon aggódnék, ha Harrist megválasztanák, és az általa megfogalmazott adózási és egyéb gazdasági terveket folytatná.

Az interjúban Paulson kiemelte, hogy Trump és Harris gazdasági tervei élesen különböznek egymástól. Trump hosszabbítaná a 2017-es adócsökkentéseket, míg Harris hagyná, hogy azok lejárjanak. Harris emellett a társasági adókulcsot 21-ről 28 százalékra, a tőkenyereség-kulcsot pedig 20 százalékról 28 százalékra emelné.

Paulson külön kitért Harris azon javaslatára, amely 25 százalékos adót vetne ki a százmillió dollárnál többet kereső magánszemélyek nem realizált nyereségére. 

Ez szinte minden eszköz – részvények, kötvények, ingatlanok, műkincsek – eladását eredményezné, ami szerintem a piacok összeomlásához és gyors recesszióhoz vezetne

– jósolta.

„Azt hiszem, ha Harrist megválasztanák, kivonnám a pénzemet a piacról” – folytatta Paulson. „Készpénzbe és aranyba fektetnék, mert úgy gondolom, hogy az általuk felvázolt tervek nagy bizonytalanságot okoznának a piacokon.”

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.