Kamala Harrisnek nem fontos a tanárok és a diákok biztonsága

Szélsőségesnek tartja azt az ötletet, hogy a tanárok saját és diákjaik biztonsága érdekében fegyvert tarthassanak maguknál az osztályteremben, a saját biztonságára azonban nagyon is ügyel Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje. Aki betör a házába, azt simán lepuffantja – dicsekedett egy kampányeseményen.

2024. 09. 20. 12:39
Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje érvel a rendezvényen
Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje érvel a rendezvényen Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyvertulajdonos, és aki betör a házába, azt lelövi – dicsekedett Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje egy Oprah Winfrey televíziós műsorvezetővel közösen tartott kampányrendezvényen.

Ironikus, hogy miközben Harrisnek a személyes biztonság miatt van fegyvere, ellenzi, hogy a tanároknak fegyverük legyen az osztályteremben a saját és diákjaik személyes biztonsága érdekében – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál.

Alig két hónappal ezelőtt Harris az Amerikai Tanárok Szövetsége előtt tartott beszédében kigúnyolta azokat a „szélsőségeseket”, akik azt akarják, hogy a tanároknak legyen fegyverük az osztályterem védelmére.

Harris a fegyvertartás kérdésében is fordított a köpönyegén elnökjelöltként.

2019-ben elnökjelölt-aspiránsként támogatta az úgynevezett visszavásárlási programot, amelynek értelmében a tulajdonosoknak be kellene szolgáltatniuk az AR–15-ös vagy hasonló támadófegyvereiket a szövetségi hatóságoknak. Ma már cáfolja, hogy ezt tervezné, a fegyvertartás szigorítását azonban támogatja – írja a BBC. 

 

Borítókép: Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje érvel a rendezvényen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.