Medvegyev keményen beolvasott az Európai Uniónak

A volt orosz államfő ismét elmondta a véleményét Brüsszelről. Dmitrij Medvegyev szolgalelkűnek nevezte az EU-t.

Forrás: Telegram2024. 09. 03. 9:05
Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlóterre látogat (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan odaszúrt Brüsszelnek az éles beszólásairól is ismert volt orosz elnök. Dmitrij Medvegyev szolgalelkűséggel vádolta meg az EU-t. 

A szervilis Európai Unió »aggodalmát« fejezte ki Mongóliával kapcsolatban Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása kapcsán

– írta a Telegram-csatornáján olvasható bejegyzésében az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

Hozzátette: mivel az ázsiai ország aláírt egy jogilag érvénytelen ICC-statútumot, követnie kellene azt, legalábbis Brüsszel szerint. A mongolok a 13. század óta ismert orosz–mongol irányba küldték az ICC-t és az eurodegenerációkat – húzta alá.

Ha én lennék ennek a félkész »bíróságnak« a bírája és ügyésze, a legnagyobb félelmem az lenne, hogy valamelyik őrült megpróbálja végrehajtani a törvénytelen parancsukat. Ebben az esetben az életük nem érne többet, mint ez a szaros papírdarab

– fogalmazott Medvegyev.

Mint arról lapunk korábban már beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalos látogatást tesz Mongóliában. Az államfő öt év után először érkezett az ázsiai országba hétfő este. Putyin a mongol vezető, Ukhnaagiin Khürelsükh meghívásának tesz eleget. Elméletileg amint Vlagyimir Putyin mongol földre tette a lábát az ország rendőri erői kötelesek lettek volna letartóztatni őt, ugyanis a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) 2023 márciusában elfogatóparancsot adott ki ellene ukrán gyerekek „illegális deportálása” és Ukrajna elleni háborús bűncselekmények gyanújával. Mongólia 2002-ben ratifikálta a római statútumot, és azóta egyike a Nemzetközi Büntetőbíróság 124 úgynevezett részes államának.

Ehelyett Putyint Mongólia elnöke és egy kislány fogadta, aki virágot adott át az orosz elnöknek.

Oroszország, számos más államhoz hasonlóan, nem ismeri el ennek a bíróságnak a joghatóságát. Következésképpen jogi szempontból e bíróság határozatai semmisek

– jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője 2023-ban. Egyébként az Egyesült Államok sem ratifikálta az egyezményt.

Borítókép: Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlótérre látogat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.