Még a saját testvére sem bízik a demokrata alelnökjelölt döntéseiben

Nem akármilyen családi fotót posztoltak Tim Walz minnesotai kormányzó, demokrata alelnökjelölt rokonai: az összes családtag Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét támogató pólóban pózol rajta. Még Walz testvére sem bízik az alelnökjelölt döntéseiben.

2024. 09. 05. 7:46
Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt hivatalos alelnökjelöltje
Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt hivatalos alelnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családi fotó készült Tim Walz minnesotai kormányzó, demokrata alelnökjelölt rokonairól, konkrétan a nagyapja testvérének a családjáról. Ez idáig még nem lenne különösebben érdekes, az azonban már pikáns, hogy a képen az összes családtag a Republikánus Párt jelöltjét, Donald Trump volt amerikai elnököt támogató pólót visel.

A fotó azután ment nagyot a közösségi médiában, hogy Charles Herbster, Nebraska korábbi republikánus kormányzójelöltje, majd maga Trump is megosztotta azt – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Az idei amerikai elnökválasztás demokrata alelnökjelöltjének egy sokkal közelebbi hozzátartozója, a bátyja, Jeff Walz, szintén Trumpot támogatja, olyannyira, hogy a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint korábban adományozott is a republikánus jelöltnek – szúrta ki a Daily Mail brit napilap.

Az idősebbik Walz fivér korábban többször is írt öccséről a közösségi médiában. Egyszer például úgy fogalmazott, hogy az alelnökjelölt „nem olyan jellem, akit szeretnél, hogy a jövődről döntsön”. Száz százalékig ellenzi öccse politikai nézeteit – írta Jeff Walz egy másik alkalommal.

A Floridában élő idősebbik Walz testvér saját bevallása szerint nyolc éve nem beszél az azóta kormányzóvá avanzsált öccsével, és az alelnökjelölti felkérésről sem tudott a hivatalos bejelentés előtt.

Bár a demokraták azt remélhették, hogy Tim Walz észak-nebraskai gyökerei segítenek majd a vidéki amerikaiak Kamala Harrishez édesgetésében, úgy tűnik, még azok sem szívesen szavaznának rá, akik együtt nőttek fel vele. A kisvárosban, ahol édesanyja máig él, ma egy jókora Trump-zászló leng a közösségi ház előtt – számolt be róla a The Wall Street Journal.

Borítókép: Tim Walz minnesotai kormányzó, a Demokrata Párt hivatalos alelnökjelöltje (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.