Megerőszakolt és kirabolt egy olasz nőt egy marokkói migráns

Kiderült, hogy a támadó már ismert volt a rendőrök előtt a korábban elkövetett bűncselekményei miatt.

2024. 09. 25. 21:14
Drámai mértékben leromlott a közbiztonság Olaszország az illegális migráció miatt
Drámai mértékben leromlott a közbiztonság Olaszország az illegális migráció miatt Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb megrázó agresszióról számoltak be az olasz lapok. A hét elején kirabolt, majd megerőszakolt egy 42 éves olasz nőt egy marokkói migráns Rómában. Az eset Róma belvárosi részében történt, a Porta Pia negyedben. A nő az éjszakai órákban hazafelé tartott, amikor az afrikai férfi megtámadta egy aluljáróban. A rendőrök sokkos állapotban találták meg, sebesülésekkel az arcán és a testén. A migráns elmenekült ugyan, de a rendőrök hamar megtalálták és elfogták.

Kiderült, hogy a támadó már ismert volt a rendőrök előtt a korábban elkövetett bűncselekményei miatt.

Az is gyakori, hogy az afrikai országokból érkező arab bevándorlók azért végeznek házastársukkal, mert ők a nyugati kultúra szerint próbálnak élni. A sajtó arról számolt be, hogy Torinóban egy tunéziai származású migráns két gyermeke előtt végzett a volt feleségével.

Halálra késelte a nőt, mert megpróbált beilleszkedni az olasz társadalomba, és annak szokásai szerint élt.

A rendőrök hamar elfogták a gyilkos migránst, és ebben az esetben is kiderült, hogy a hatóságoknak már volt dolga a férfival.

 

Megromlott közbiztonság

Olaszországban a városok közbiztonságának és védelmének erősítésére van szükség, ezért a kormány növelni fogja a hatóságok jelenlétét, a rendőrök számát – jelentette ki szerdán a római parlamentben Matteo Piantedosi belügyminiszter. Arra a nemzet- és közbiztonsági jogszabálycsomagra utalt, amelynek vitája a héten kezdődött el a felsőházban.

A törvénytervezet szigorításokat tartalmaz egyrészt az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények büntetését tekintve, másrészt szigorítani akarja az országban egyre gyakoribb tüntetésekre vonatkozó szabályokat is abban az esetben, ha a demonstrálók forgalmi csomópontokat vagy vasútvonalakat foglalnak el.

A belügyminiszter elmondta, hogy 2023 januárja óta a hatóságok több mint 750 ezer embert ellenőriztek az ország területén, köztük 266 ezer külföldit. Több mint kétezer, úgynevezett emelt szintű biztonsági hatósági akció történt. Több mint másfél év alatt 93 ezer rendőr, csendőr és katona vett részt a biztonsági feladatokban, több mint ezernégyszáz embert tartóztattak le, kilencezerrel szemben indult vizsgálat. Piantedosi hangsúlyozta, hogy a nagyvárosokban továbbra is közbiztonsági problémát jelent a kábítószer-kereskedelem, az üres lakások és épületek elfoglalása, valamint az illegális bevándorlók jelenléte.

Borítókép: Drámai mértékben leromlott a közbiztonság Olaszországban az illegális migráció miatt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.