Mégis a miniszter lemondásához vezetett a szerelem

Lemondott posztjáról a szerelmi botrányba keveredett olasz tárcavezető.

2024. 09. 07. 7:41
Olaszország azóta lemondott kulturális minisztere, Gennaro Sangiuliano egy új projektet bemutató sajtótájékoztatón vesz részt 2024. április 2-án Rómában (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott posztjáról Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter pénteken. Mint arról lapunk már beszámolt, a Meloni-kormány 2022. októberi megalakulásakor újságíróból lett kulturális tárcavezető a legnézettebb híradóban számolt be a nála húsz évvel fiatalabb Maria Rosaria Bocciával az utóbbi hónapokban megélt szerelmi kapcsolatáról. Giorgia Meloni olasz kormányfő korábban nem fogadta el a kulturális miniszter lemondását.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök 2024. szeptember 5-én (Fotó: AFP)
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök 2024. szeptember 5-én (Fotó: AFP)

Fájdalmas napokon vagyok túl, s sokat gondolkodtam. A média egyes része gyűlöletet szított ellenem. Úgy döntöttem, visszavonhatatlanul lemondok a kulturális miniszteri posztról

 – írta a Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek küldött levelében, amelyben meg is köszönte, hogy megvédte őt. Meloni végül elfogadta a lemondását.

A botrány augusztus utolsó napjaiban robbant, amikor Maria Rosaria Boccia közösségi oldalain először a miniszterrel közös fényképeket, majd a kulturális tárca kabinetjével váltott levelezést és hangüzeneteket közölte. Így derült ki, hogy a nő május óta gyakran részt vett Gennaro Sangiuliano hivatalos programjain, és magát a miniszter tanácsadójaként tüntette fel. Azt is nyilvánosságra hozta, hogy a minisztérium szerződést ajánlott fel neki kiemelt események szervezésére, de azt az utolsó pillanatban visszavonták. 

Borítókép: Olaszország azóta lemondott kulturális minisztere, Gennaro Sangiuliano egy új projektet bemutató sajtótájékoztatón vesz részt 2024. április 2-án Rómában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.