Megszólalt az orosz külügyminiszter az atomháborúról + videó

Szergej Lavrov szerint senki sem akar háborút, arra azonban figyelmeztetett mindenkit, hogy az eszközök megvannak.

2024. 09. 20. 20:53
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háború állása ellenére sem akar atomháborút Oroszország, és nem tartja helyénvalónak az arról szóló vitákat, hogy mikor kell megnyomni a piros gombot, erről beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Sky News Arabia televíziónak adott interjújában.

Az orosz diplomácia vezetője szerint senki sem akar atomháborút. Lavrov ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy Oroszországnak vannak olyan fegyverei, amelyek komoly következményekkel bírnának a kijevi rezsim gazdái számára.

Megvannak ezek a fegyverek, mégpedig teljes harckészültségben

– tette hozzá. Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy közvetlen háborút jelentene a NATO és Oroszország között, ha Ukrajna engedélyt kap arra, hogy nagy hatótávolságú amerikai, francia és brit fegyverekkel csapásokat mérjen tetszőleges célokra Oroszország területén az orosz–ukrán háborúban. Megjegyezte, hogy Washingtonban vannak racionális emberek, akik felfogják ezt.

Most a NATO harcot folytat Oroszország ellen. De ez egy hibrid háború, amelyet az ukránok révén folytatnak. Amennyiben azonban nagy hatótávolságú rakétarendszerekről lesz szó, akkor mindenkinek világos, hogy ezeket az ukránok maguk nem fogják tudni üzemeltetni. A célra irányítás, a műholdas adatok, a repülési feladatok, mind olyasvalami, amit csak a gyártó ország szakemberei tudnak elvégezni

– szögezte le Lavrov. A politikus megismételte az interjú során, hogy Moszkva nem keresi az orosz–ukrán háború eszkalációját.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.