Nem zárták ki a holland rendőrök a terrorizmust a késes támadás után

A rendőrség nem zárja ki a terrorizmust.

2024. 09. 20. 16:04
Rendőrök helyszínelnek a rotterdami halálos késes támadás után
Rendőrök helyszínelnek a rotterdami halálos késes támadás után Fotó: ANP via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, ismeretlen férfi két embert késelt meg az éjszaka Rotterdamban, az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült, a támadót őrizetbe vették – jelentette péntek reggel az NlTimes című holland hírportál, hozzátéve, hogy

szemtanúk szerint az elkövető Allahu akbart kiáltozott.

A rotterdami hatóságok az X-en közzétett üzenetükben bejelentették, hogy elindult a nyomozás, a támadás lehetséges motivációiról nem közöltek részleteket. Elmondták azonban, hogy a halálos áldozat egy helyi férfi, a sebesült pedig egy svájci állampolgár, a gyanúsítottról, egy 22 éves, Amersfoortban élő férfiről pedig csupán annyit mondtak, hogy nem ismeretlen a hatóságok előtt. Az ügyben megszólalt Dick Schoof miniszterelnök és David van Weel igazságügyi miniszter is, akik szintén hangsúlyozták, hogy egyelőre nem tudni az elkövető motivációját.

Nem szükségszerűen terrorizmusról van szó; lehet, hogy mentálisan zavart emberrel, esetleg bűnözővel van dolgunk

– jelentette ki van Weel. Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere mély megdöbbenésének adott hangot az esettel kapcsolatban. A késelés az Erasmus-hídnál történt, a támadó pedig szemtanúk szerint ezt követően egy szórakozóhely vendégekkel zsúfolt kerthelyisége felé szaladt, ahol üldözőbe vette a menekülő embereket. Ekkor néhány arra járónak sikerült letepernie, majd a rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki maga is megsebesült, ezért kórházba vitték.

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek a rotterdami halálos késes támadás után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.