Óriási pusztítást végeztek az oroszok Ukrajna-szerte az orosz–ukrán háborúban + videó

Oroszország egy hét leforgása alatt mintegy harminc darab különböző típusú rakétát, több mint nyolcszáz irányított légibombát és csaknem háromszáz csapásmérő drónt vetett be.

2024. 09. 15. 19:51
Súlyos csapást mért az orosz hadsereg egy lakóépületre Harkivban
Súlyos csapást mért az orosz hadsereg egy lakóépületre Harkivban Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország egy hét leforgása alatt mintegy harminc darab különböző típusú rakétát, több mint nyolcszáz irányított légibombát és csaknem háromszáz csapásmérő drónt vetett be Ukrajna ellen az orosz–ukrán háborúban. Harkivban még folynak a mentési munkálatok, miután légicsapást mértek egy lakóépületre – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a közösségi oldalán.

Az államfő helyszíni fotókból összeállított videófelvételt is közzétett az orosz csapások következményeiről. 

Ukrajnának erős támogatásra van szüksége partnereitől emberéletek megmentése érdekében, az orosz terror ellen: légvédelemre, nagy hatótávolságú fegyverekre, katonáink támogatására, mindenre, ami arra készteti Oroszországot, hogy véget vessen ennek a háborúnak

– mondta.

Andrij Szibiha ukrán külügyminiszter az X-en sürgette Ukrajna szövetségeseit, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetései ellenére erősítsék meg Kijev melletti támogatásukat az orosz–ukrán háborúban.

Az orosz elnök csütörtökön azt mondta, ha Ukrajna nyugati rakétákkal támadhatja meg Oroszországot, az a NATO-országok és az európai országok közvetlen részvételét jelenti az ukrajnai háborúban.

A déli Herszon megyei kormányzói hivatal arról tájékoztatott, hogy orosz támadások következtében vasárnap két ember halt meg és hét másik megsebesült a régióban. Az orosz erők eltaláltak egyebek mellett egy infrastrukturális létesítményt, egy oktatási és egy egészségügyi intézményt és számos lakóházat. 

Az orosz hadsereg a kelet-ukrajnai Pokrovszk városát is folyamatosan lövi, augusztus óta több mint húszezer ember menekült el a városból, miközben az elmúlt két hétben az orosz csapások miatt a megmaradt lakosok közül sokan áram és víz nélkül maradtak.

Pokrovszkban az orosz hadsereg több hidat is elpusztított az elmúlt napokban, legutóbb egy vasúti felüljárót. Ezeknek az akcióknak nyilvánvalóan az a célja, hogy elvágják az ukrán hadsereg utánpótlását.

Borítókép: Súlyos csapást mért az orosz hadsereg egy lakóépületre Harkivban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.