Puccs készült Oroszországban

Örményország nemzetbiztonsági szolgálata fegyveres hatalomátvételi kísérletet hiúsított meg, amelyet több örmény állampolgár és hegyi-karabahi születésű személy készített elő – közölte szerdán az örmény nyomozó bizottság.

Forrás: MTI2024. 09. 18. 12:35
Örmény-amerikai hadgyakorlat 2024. július 15-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a csoport „tudatosan kidolgozta a tervezett hatalomátvétel feltételeit, amely célból erőszakot és erőszakkal való fenyegetést alkalmazott volna". A nyomozó bizottság szerint a csoport tagjai az oroszországi Rosztov-no-Donuban, egy bizonyos Arbat bázison kaptak kiképzést. 

Megállapítást nyert, hogy a kiképzés célja az Örmény Köztársaságba való visszatérés és a jelenlegi kormány megdöntése volt

– közölte a testület. Hét személy ellen indult büntetőeljárás a puccskísérlet ügyében, közülük hármat őrizetbe vettek, négyet köröznek – írta az örmény nyomozó bizottság.

Borítókép: Örmény–amerikai hadgyakorlat 2024. július 15-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.