Szexuális nevelést szorgalmaz az olasz baloldal az iskolákban

Míg az olasz oktatási miniszter, Giuseppe Valditara száműzné az iskolákból az ideológiákat, addig a baloldal a szexuális nevelésen keresztül megnyitná a kiskaput a genderlobbinak.

2024. 09. 10. 19:21
iskola, tanár, diák, mobil, school, illusztráció (Forrás: Pexels)
Illusztráció
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz ellenzéki pártok a szexuális nevelés bevezetését szorgalmazzák már kisiskolás kortól kezdődően Olaszországban. A híradások szerint a baloldali Demokrata Párt és az Ötcsillag Mozgalom arra készül, hogy a jövő héten kezdeményezést nyújtson be a képviselőház kulturális bizottságában, hogy az elemi iskolákban is bevezetésre kerüljön a szexuális nevelés. 

Az indítvány benyújtója Anna Laura Orrico, az Ötcsillag Mozgalom képviselője úgy véli, állami forrásokat kell elkülöníteni a kisgyermekek és serdülőkorúak teljes körű átfogó nevelésére, amelybe az intim szféra is beletartozik. 

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis az iskola feladata nemcsak az, hogy tartalmakat tanítson meg, hanem az is, hogy élni tanítson. 

Tudniillik az internet korában a fiatalok túl sok olyan tartalommal találkozhatnak, amely zavarodottságot és hamis elképzelést ültet el a gyermekek fejében. 

A politikus szerint sem az iskola, sem a szülők nem segítik a fiatalokat, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól. Hasonló kezdeményezést látott el kézjegyével Irene Manzi, Matteo Orfini, Mauro Betturi és Nicola Zingaretti is, akik a Demokrata Párt képviselői. 

Ők is úgy vélik, az érzelmi és szexuális szférára vonatkozó tartalmak nem hiányozhatnak az osztálytermekből. 

Határozott elutasítást váltott ki a kezdeményezés Rossano Sasso volt oktatásügyi államtitkárból, a Liga politikusából. 

A kormánypárti politikus szerint meg kell védeni a gyermekeket mindenfajta progresszív demagógiától. 

A Liga célja tehát, hogy mindenki jogát tiszteletben tartva és a diszkriminálókat szankcionálva, de elkerülhető legyen, hogy a családok tudta és beleegyezése nélkül behívott tanárok és külső szakértők genderpropagandát folytathassanak az osztálytermekben. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.