Tarthatatlan állapotok uralkodnak az amerikai kisvárosban az illegális migránsok miatt

Növekvő lakhatási költségek, kevesebb munkalehetőség, eltűnő háziállatok – ez csak néhány az illegális migránsok megjelenésének következményei közül az Ohio állambeli Springfieldben. Az alig hatvanezer lakosú Springfieldbe az elmúlt időszakban tizenöt-húszezer migráns érkezett.

2024. 09. 12. 7:10
Illegális migránsok
Illegális migránsok (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetségi támogatásban részesülő illegális migránsok miatt a helyiek, akik nem részesülnek támogatásban, nehezebben találnak megfizethető árú otthont – panaszolja egy helyi nő a Breitbart amerikai hírportál tudósításában. Szerinte az is előfordul, hogy a tulajdonosok az amerikai bérlőket kidobják, hogy helyet csináljanak a többet fizető haiti migránsoknak.

Az illegális migránsok azonban nem csupán a lakhatás terén okoznak problémát a helyieknek, de a munkahelyekről és a szociális ellátásokból is kiszorítják őket. Egy helyi lakos például elmondta, hogy hajléktalan és munkanélküli, de a haiti migránsok áradata miatt nem kap segélyt.

A kormány jobban aggódik amiatt, hogy haitiakat hozzanak be ide, hogy itt éljenek, mint hogy gondoskodjanak a saját állampolgáraikról

– vélekedett egy másik helybeli.

Azokat a híreszteléseket, miszerint a migránsok összefogdossák és megeszik a helyiek házi kedvenceit, a városvezetés kategorikusan tagadja, azt azonban már nehéz tagadni, hogy a helyi lakosok életét, főleg a szegényebb környékeken, megkeseríti az alig hatvanezer lakosú kisvárost elözönlő tizenöt-húszezer migráns. 

Egy tavalyi incidens különösen felkavarta Springfield lakóit. Egy amerikai jogosítvánnyal nem rendelkező haiti illegális migráns kihajtott egy iskolabusz elé, amely emiatt felborult – írja a New York Post amerikai napilap. A balesetben egy kisgyerek meghalt, húszan kórházi ellátásra szorultak.

A springfieldiek közül többen J. D. Vance szenátorhoz, Donald Trump volt amerikai elnök alelnökjelöltjéhez fordultak, aki a szenátusban fel is emelte a szavát a tarthatatlanná vált helyzet ellen.

Hol van a határcárunk?

– utalt Vance Kamala Harris alelnökre és demokrata elnökjelöltre, akit Joe Biden elnök a határvédelem felelősévé nevezett ki.

Borítókép: Illegális migránsok (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.